ροή ειδήσεων

Γερμανία: Παρουσίασαν τον Ερντογάν ως σκύλο σε σχολικό βιβλίο!



Η γελοιογραφία που απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο με τη μορφή σκύλου δημοσιεύτηκε...
σε ένα βιβλίο που προορίζεται για τους μαθητές του λυκείου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη δημοσίευση στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα προκειμένου να καταγγείλει τη δημοσίευση σε ένα γερμανικό σχολικό βιβλίο μιας γελοιογραφίας που απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη μορφή σκύλου!

Το σκίτσο αυτό...
που είχε αρχικά δημοσιευθεί το 2011 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναδημοσιεύτηκε σε ένα βιβλίο που προορίζεται για τους μαθητές του λυκείου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Με τίτλο «οι Τούρκοι στη Γερμανία, μία επιτυχημένη ιστορία» η γελοιογραφία απεικονίζει τον Ερντογάν σαν σκύλο-φύλακα, σε επιθετική στάση, να επιδεικνύει τους κυνόδοντές του, μπροστά από ένα σπιτάκι σκύλου με το όνομά του.


«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση σε ένα σχολικό βιβλίο ενός σκίτσου που προσβάλει τον σεβαστό μας πρόεδρο και όλους τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Δεν υπάρχει θέση στις δημοκρατίες για αυτού του είδους την υποκίνηση σε μίσος, στην ξενοφοβία και στην ισλαμοφοβία» προστίθεται στο κείμενο.

Σε ερώτηση που του απηύθυνε το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας Έμπερχαρντ Πολ εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δημιουργούς σκίτσων που έχει κρίνει ότι τον προσβάλουν.

Τον περασμένο μήνα, ο Μουσά Καρ, ένας σκιτσογράφος της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriyet, είχε αφεθεί ελεύθερος αφότου τέθηκε υπό κράτηση για ένα από τα σκίτσα του.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *