ροή ειδήσεων

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον Αμερικανό όμηρο Πίτερ Κάσιγκ. Οι γονείς του εκλιπαρούσαν για συμπόνοια



Συνεχίζεται η φρίκη. Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν κι άλλον Αμερικανό και 12 Σύρους μαχητές...
Είναι ο πέμπτος Δυτικός όμηρος που εκτελεί το Ισλαμικό Κράτος.

Με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους, δείχνει έναν μασκοφόρο άνδρα, όρθιο δίπλα σε ένα κομμένο κεφάλι, να δηλώνει ότι αποκεφάλισε τον Κάσιγκ.

Οι τζιχαντιστές αναφέρουν ότι εκτέλεσαν και ακόμη 15 Σύρους μαχητές.

Σύμφωνα με το Aljazeera στο βίντεο εκτελούνται τουλάχιστον 15 Σύροι πιλότοι και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως είναι το πιο βίαιο βίντεο που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.

Το βίντεο της εκτέλεσης του Κάσιγκ δεν δείχνει τη στιγμή του αποκεφαλισμού του. Υπάρχει όμως ένας μασκοφόρος άνδρας που στέκεται όρθιος με ένα κομμένο, ματωμένο κεφάλι στα πόδια του. Μιλώντας αγγλικά με βρετανική προφορά, ο μασκοφόρος ακούγεται να λέει: "Αυτός είναι ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ, Αμερικανός πολίτης".

Ο τζιχαντιστής συνέδεσε την εκτέλεση του Κάσιγκ με την αποστολή Αμερικανών συμβούλων για να βοηθήσουν τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να αποκρούσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 26χρονος Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε πέρσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.




Σύμφωνα με τους γονείς του, ο νεαρός Αμερικανός, που ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

Από τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει άλλους τέσσερις Δυτικούς ομήρους που κρατούσαν.

ΗΠΑ: Αυθεντικό το βίντεο

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει τη δολοφονία του Πίτερ Κάσιγκ είναι αυθεντικό και ότι ο Κάσιγκ είναι όντως νεκρός, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έλαβαν ισχυρές αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησε τον Πίτερ Κάσιγκ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το βίντεο (print screens), πριν την εκτέλεση. Παρότι εντοπίσαμε τα πλάνα, το NEWS 247 κρίνει σωστό να μην τα αναμεταδώσει. Αναμένεται η έρευνα για τη γνησιότητα του βίντεο.










Φωτογραφίες από την εκτέλεση όπως αναμεταδίδονται από τον ρεπόρτερ Zaid Benjamin



(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Aljazeera)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *