ροή ειδήσεων

Δεύτερη μεγάλη γκάφα στο βίντεο του ΕΟΤ - Παρουσιάζουν ως Ελληνική διάσημη παραλία της Αυστραλίας! (Βίντεο)



Δεν έφτανε η γκάφα με τις σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας.... του 1936 ,που περιελάμβανε το επετειακό βίντεο του ΕΟΤ για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού, που αφαιρέθηκε κακήν κακώς , τώρα παρατηρητικοί πολίτες διαπίστωσαν πως προβάλλεται σε αυτό ,παρουσιαζόμενη ως ελληνική, και η παραλία 12 Απόστολοι στη Βικτώρια της Αυστραλίας.
Το ekriti.gr ενημερώθηκε σχετικά από ξεναγούς του Ηρακλείου που με μεγάλη τους έκπληξη είδαν να φιγουράρει, από το 5.25 λεπτό του βίντεο κι έπειτα, η χαρακτηριστική παραλία της Αυστραλίας με τα βράχια που προβάλλουν από τη θάλασσα σε ιδιαίτερους σχηματισμούς.
Όπως μας είπαν το να υπάρχει παραλία καρμπόν με αυτή της Αυστραλίας στην Ελλάδα το θεωρούν μάλλον απίθανο συνεπώς πρόκειται για ένα ακόμα “λάθος” εκείνων που έφτιαξαν το βίντεο.
Να υπενθυμίσουμε πως το βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση του Λονδίνου και το πρώτο λάθος, με το πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936, εντόπισε η εφημερίδα Guardian που ενημέρωσε τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Ο ΕΟΤ παραδέχτηκε το λάθος του και προέβη σε αφαίρεση του συγκεκριμένου πλάνου.
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση του στη συνέχεια ο ΕΟΤ τόνιζε πως «το συγκεκριμένο φιλμ, τόσο στην εκδοχή των 10 λεπτών, όσο και στην εκδοχή των 30 λεπτών «περιλαμβάνει πλάνα αφής φλόγας Ολυμπιακών αγώνων (Αθήνα, Λονδίνο, Πεκίνο, Μόσχα, κ.α.). Μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριελήφθη και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936. Το σφάλμα εντοπίστηκε και ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο».
Στο βίντεο εμφανιζόταν ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής, κατά τα πρότυπα της Άριας Φυλής, να κρατά την ολυμπιακή δάδα, ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Η σκηνή διαρκεί ελάχιστα, μέχρι να εμφανιστεί ένα άλλο πλάνο από πιο πρόσφατες αντίστοιχες τελετές.
«Πρόκειται για ένα επετειακό βίντεο για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θέλαμε να περιλαμβάνει σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Πάνος Λειβαδάς.
Τώρα εφόσον διαπιστωθεί πως «κατά λάθος» μπήκε στο βίντεο και η παραλία της Αυστραλίας τι θα απαντήσουν άραγε από τον ΕΟΤ;
Δείτε τη φωτογραφία που υπάρχει στο διαδίκτυο από την αυστραλιανή παραλία και το βίντεο του ΕΟΤ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Για την ιστορία να πούμε πως η παραλία που εμφανίζεται στο βίντεο του ΕΟΤ είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell στην Αυστραλία . Εκεί σε μια ακτή αρκετών χιλιομέτρων 12 εντυπωσιακοί βράχοι δεσπόζουν πάνω στην άμμο, προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο.

Δείτε το σχετικό διαφημιστικό σποτ:

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/11/14 17:05

    Και τί γίνεται σωστά σε αυτήν την χώρα για να γίνει και μια σωστή διαφήμιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *