ροή ειδήσεων

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους ιερείς από την περιφέρεια



Περίπου 200.000 ευρώ κατάφερε να αρπάξει σπείρα από 13 ηλικιωμένους ιερείς... από την περιφέρεια. Συνελήφθη ο αρχηγός, αναζητούνται οι δύο συνεργοί του

Ηλικιωμένους ιερείς από την επαρχία είχε βάλει στο μάτι σπείρα, η οποία κατάφερε να αποσπάσει από 13 εξ αυτών περίπου 200.000 ευρώ.


Η δράση της σπείρας έλαβε τέλος το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου όταν η αστυνομία συνέλαβε έναν 36χρονο στην Αθήνα. Όπως αποδείχτηκε, ο 36χρονος είχε ηγετικό ρόλο και μαζί με δύο ακόμα άτομα εξαπατούσαν από τον Ιούνιο του 2013, ιερείς.

Πιο συγκεκριμένα, αφού εντόπιζαν ηλικιωμένους ιερείς από την επαρχία, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και τους έπειθαν να έρθουν στην Αθήνα, με το πρόσχημα ότι είχαν εκταμιευθεί μεγάλα χρηματικά ποσά είτε από το εφάπαξ τους είτε από διάφορα άλλα προγράμματα.

Όταν οι ιερείς μετέβαιναν στην πρωτεύουσα, τους παραλάμβανε ο 36χρονος, ο οποίος τους οδηγούσε σε τράπεζες, προκειμένου να "σηκώσουν" χρήματα για να του τα δώσουν για να καλυφθούν, υποτίθεται, έξοδα και φόροι.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι εξαπατήθηκαν 13 ηλικιωμένοι ιερείς, από τους οποίους η σπείρα απέσπασε συνολικά 188.320 ευρώ. Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του.

Ανθή Κουτσουμπού
news247

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *