επικαιρότητα

Η επιστήμη εξηγεί γιατί μας αρέσει το βρώμικο φαγητόΌλοι όταν πεινάμε ονειρευόμαστε burgers και σουβλάκια, πίτσες και πατατάκια. Γιατί όμως; Νέα έρευνα δίνει μια εξήγηση και λέει πως...
ο εγκέφαλος μας είναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να μας αρέσουν περισσότερο τα βλαβερά φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου McGill στο Κεμπέκ του Καναδά και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Psychological Science. Σύμφωνα με αυτά, ο εγκέφαλος μας η επιλογή του λεγόμενου «βρώμικου φαγητού» είναι καθαρά θέμα εγκεφάλου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι πως ο εγκέφαλος μας φαίνεται να … «αναγνωρίζει» τα φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες χωρίς να δούμε καμιά ετικέτα. Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να μας δίνει την εντολή πως μας αρέσουν αυτά τα φαγητά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς νευρολόγους που έκαναν την έρευνα, η εξήγηση κρύβεται σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται μεσοκοιλιακός προμετωπιαίος φλοιός. Είναι το τμήμα του εγκεφάλου που μας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζουμε την αξία κι έτσι να μας κάνει να μπορούμε χωρίς να δούμε τα στοιχεία να ξέρουμε ποια τροφή έχει τις περισσότερες θερμίδες.Όταν λοιπόν πεινάμε αυτό το μέρος του εγκεφάλου δίνει εντολή να διαλέξουμε την τροφή με τις περισσότερες θερμίδες ώστε να τραφούμε καλύτερα… ακόμα κι αν δεν χρειαζόμαστε τόσες θερμίδες.

Οι ειδικοί λοιπόν, από την έρευνα τους, βγάζουν το συμπέρασμα πως ο εγκέφαλος είναι γενετικά προγραμματισμένος να διαλέγει τα πιο παχυντικά τρόφιμα

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά