ροή ειδήσεων

Στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών το Red Bull, όπως το τσιγάρο, στη Λιθουανία!



Η Λιθουανία απαγορεύει από σήμερα την πώληση ενεργειακών ποτών σε ανήλικους, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη χώρα που παίρνει αυτή την «επαναστατική» απόφαση...

«Είναι μια επαναστατική πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν βρήκαμε καμία άλλη χώρα που να εφαρμόζει ένα παρόμοιο μέτρο», δήλωσε ο Αλμάντας Κραναούσκας υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Λιθουανίας.

«Η πλειονότητα των χωρών περιορίζεται στο κάνει συστάσεις. Είμαστε οι πρώτοι» που πάμε πιο μακριά, πρόσθεσε.

Ένας νόμος που υιοθετήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο και τέθηκε σήμερα σε ισχύ τιμωρεί την πώληση ενεργειακών ποτών σε ανήλικούς με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 116 ευρώ.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ένας Λιθουανός μαθητής στους δέκα καταναλώνει ενεργειακά ποτά το λιγότερο μία φορά την εβδομάδα, επεσήμανε ο Κραναούσκας.

Τα αυξημένα επίπεδα ταυρίνης και καφεΐνης που περιέχουν κάποια από αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε υπερδιέγερση και εξάρτηση, σημείωσε ο ίδιος.

Ο νόμος αυτός τίθεται σε ισχύ στη Λιθουανία λίγο καιρό μετά τη διεξαγωγή μιας δίκης στις ΗΠΑ για ψευδή και παραπλανητική διαφήμιση εναντίον μιας αυστριακής εταιρείας που παράγει ένα ενεργειακό ποτό. Σύμφωνα με δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, η αυστριακή εταιρεία δέχθηκε να πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια στους ενάγοντες, οι οποίοι την κατηγορούσαν ότι ισχυρίζεται πως το ενεργειακό ποτό της βελτιώνει τις σωματικές επιδόσεις όσων το καταναλώνουν, καθώς και τη συγκέντρωση και την αμεσότητα των αντιδράσεών τους.

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση είχε ζητήσει τον προηγούμενο χρόνο να απαγορευθεί η πώληση ενεργειακών ποτών στους ανήλικους.

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τον Μάρτιο τις διαφημίσεις ενεργειακών ποτών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *