ροή ειδήσεων

SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Ρόδου – Κινδυνεύει να μείνει χωρίς φάρμακα


Χωρίς φάρμακα κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο Ρόδου αν δεν κοινοποιηθεί εγκαίρως... η απόφαση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, στην οποία προβλέπεται επιπλέον επιχορήγηση ύψους 3.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική», οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανάστατοι, καθώς φοβούνται ότι από την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχουν να χορηγήσουν στους ασθενείς ούτε αντιβιοτικά.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλη Παπανικόλα «η σχετική πίστωση ύψους 3.000.000 ευρώ έχει εγκριθεί από τον υφυπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο. Ουσιαστικά εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού μας για το έτος 2014 από το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Υγείας που ... λογοδοτεί στην τρόικα. Επειδή προέβλεψα πως θα είχαμε προβλήματα, ξεκίνησα τις διαδικασίες για να μας δοθούν τα χρήματα που χρειαζόμαστε, από τον περασμένο Αύγουστο. Είναι θέμα ημερών να κλείσει το θέμα», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Βασίλης Παπανικόλας.

Όπως διευκρινίζει ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς «αν δεν εγκριθεί πίστωση ύψους 3.000.000 ευρώ για το νοσοκομείο δεν θα έχουμε να δώσουμε στους ασθενείς ούτε τα βασικά φάρμακα. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου εδώ και μήνες για να εξασφαλιστούν τα χρήματα. Φθάσαμε όμως στο απροχώρητο. Μας πληροφορούν πως υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε φοβερές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά στο νοσοκομείο».

Αναφορικά με τα φάρμακα που θα είναι σε έλλειψη στο νοσοκομείο από την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Κινούς δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν οροί, αντιβιοτικά και άλλα απαραίτητα υλικά.

Ο κ. Κινούς αναφέρθηκε και στα κενά που υπάρχουν σε ορισμένες ειδικότητες ιατρών, όπως οι αναισθησιολόγοι, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στο νοσοκομείο.

Αν δεν βρεθεί λύση δεν αποκλείεται το νοσοκομείο Ρόδου να λειτουργεί με μόνο μία χειρουργική αίθουσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των ασθενών.

Για τα κενά στις θέσεις των αναισθησιολόγων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σύσκεψη στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου. Οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το θέμα θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

ΟnMed.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *