ροή ειδήσεων

Οι πέντε πολιτικοί που μπορούν να προκαλέσουν χάος το 2015 στην Ευρώπη



Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νάιτζελ Φάρατζ, η Μαρίν Λεπέν, ο Μπερντ Λούκε και...
ο Πάμπλο Ιγκλέσιας είναι οι πέντε πολιτικοί που επιλέγει το Business Insider ως τα πρόσωπα που «θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στην Ευρώπη το 2015». Όπως…

αναφέρει σε δημοσίευμά του, η Ευρώπη διανύει μια δύσκολη περίοδο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πολιτική πλατφόρμα του κόμματος έρχεται σε σύγκρουση με τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Ευρώπης.
Η πιθανότητα εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα, και μάλιστα ήταν η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 25 ετών.

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το Business Insider αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο πιο σημαντικός ηγέτης κόμματος αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή, με τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, να απέχουν μόλις ένα με δύο μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αγαπημένο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και παρουσιάζεται ως ο πιθανός θριαμβευτής των πρόωρων εκλογών που θα προκηρυχθούν, σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πολιτική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε σύγκρουση με τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ευρώπης. Η πιθανότητα εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα, και μάλιστα ήταν η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 25 ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την καρδιά της αριστερής της Ευρώπης. Η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης του ευρώ από το 2010 και μετά, θα μπορούσε να γίνει το επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής το 2015».

Νάιτζελ Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ευρωσκεπτιστικού κόμματος, αποτελεί απειλή για την Ευρώπη.
Έστω και αν το κόμμα του δεν είναι πιθανό να κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Αγγλία, τον Μάιο του 2015, η σκιά του κρέμεται πάνω από τη βρετανική πολιτική σκηνή.

Πάμπλο Ιγκλέσιας

Οι Podemos έχουν αυξήσει κατακόρυφα την δημοφιλία τους στην Ισπανία. Έχουν το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας θα μπορούσε να αποτελέσει τον άνθρωπο που είναι πιθανότερο να ανατρέψει το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα μέσα στο 2015.

Ο Ιγκλέσιας είναι υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η Ισπανία σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλη για να απομονωθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Podemos θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση στην Ευρωζώνη, ιδιαίτερα στο θέμα της δημοσιονομικής πολιτικής.

Μαρίν Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν είναι η πιο γνωστή εκπρόσωπος της ακροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη, η οποία πήρε τη θέση του πατέρα της στην ηγεσία του κόμματος.

Όπως και η Γερμανία, η Γαλλία δεν έχει εκλογές το 2015, αλλά η Λεπέν και το κόμμα της κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη χώρα. Η Γαλλία έχει αυτοδιοικητικές εκλογές αυτό τον χρόνο, και το ακροδεξιό κόμμα είναι πιθανό να κερδίσει πολλούς δήμους.

Μπερντ Λούκε

Ο γερμανός Μπερντ Λούκε είναι ο επικεφαλής του ευρωσκεπτιστικού κόμματος AFD που έλαβε ποσοστό 6% στις τελευταίες εκλογές. Ο Λούκε υποστηρίζει την συμμετοχή της Γερμανίας στην Ευρωπαική ενωση, αλλά θέλει να σταματήσει η χώρα να χρησιμοποιεί το ευρώ.

Η Standard & Poors δήλωσε ότι το κόμμα του απειλεί την σταθερότητα της ευρωζώνης.

trelokouneli.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *