ροή ειδήσεων

Ποια τεχνολογικά αντικείμενα θεωρούνται ξεπερασμένα το 2015



Η τεχνολογία εξελίσσεται κι αυτό που κάποτε το θεωρούσαμε απαραίτητο γίνεται πλέον...
ξεπερασμένο και τι θέση του παίρνει ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα....



Ποιες αγορές λοιπόν θα πρέπει να αποφύγουμε το 2015 διότι πλέον θεωρούνται ξεπερασμένες;

1. Καλωδιακή τηλεόραση

Αν και οι συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης είναι αρκετοί ακόμα, ο αριθμός τους μειώνεται σταδιακά παγκοσμίως. Η εταιρεία ερευνών IBISWorld προβλέπει ότι οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης θα μειώνονται περίπου κατά ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο, φθάνοντας τα 97 εκατ. το 2019.
Ο λόγος απομάκρυνσης από την καλωδιακή τηλεόραση οφείλεται στο γεγονός πως οι καταναλωτές προτιμούν πλέον φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις όπως το Netflix, το Amazon Prime και το Hulu.

2. CD και DVD

Οι ψηφιακοί δίσκοι και τα DVD που κάποτε ήταν must πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα σύμφωνα με τους ειδικούς. Ήδη οι πωλήσεις των DVD και δίσκων Blu-ray μειώθηκαν κατά 8% το περασμένο έτος, και αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο το 2014, σύμφωνα με την Digital Entertainment Group.
Οι πωλήσεις CDs έχουν αρχίσει να μειώνονται από το 2013, ενώ η τάση αυτή συνεχίστηκε και φέτος σύμφωνα με τη Nielsen SoundScan.

3. Μemory sticks και thumb drives


Οι memory sticks για τον υπολογιστή και τα thumb drives θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα σύμφωνα με τις τεχνολογικές εταιρίες.
Η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στους συνδρομητές του Office 365. Η απόφαση αυτή πάρθηκε όταν το Google Drive αποφάσισε να μειώσει τις τιμές για την αγορά μηνιαίου online αποθηκευτικού χώρου.
Η Microsoft και η Google προσφέρει επίσης δωρεάν αποθηκευτικό χώρο κάτω από ένα ορισμένο όριο GB, ενώ πολλά tablets αλλά και υπολογιστές πουλιούνται πλέον προσφέροντας στους αγοραστές επιπλέον αποθηκευτικό χώρο δωρεάν.

4. Μini tablets

Από τη στιγμή που η Apple κυκλοφόρησε το νέο iPhone6 Plus, οι πωλήσεις των mini tablets έχουν μειωθεί σημαντικά μιας και τα κινητά τηλέφωνα γίνονται πλέον όλα και καλύτερα και μπορούν να υποστηρίξουν πληθος εφαρμογών.
Έτσι, τα mini tablets θεωρούνται από τους ειδικούς πλέον περιττά.

5. 4Κ τηλεοράσεις και UHD


Για όσους περνούν πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση, μια 4Κ αλλά και μια ULTRA HD (UHD) είναι δελεαστικές. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι ώρα ακόμα για τέτοιου είδους αγορές.

Παρά την ραγδαία πτώση των τιμών, οι 4K τηλεοράσεις εξακολουθούν να είναι αρκετά ακριβές. Ωστόσο, στο μέλλον τόσο οι τιμές των 4Κ τηλεοράσεων όσο και των ULTRA HD αναμένεται να πέσουν ακόμα περισσότερο.
Παράλληλα, το περιεχόμενο που προσφέρεται για τέτοιου είδους τηλεοράσεις είναι πολύ μικρό αυτή τη στιγμή, οπότε μια τέτοια τηλεόραση πιθανότατα να μην είναι ακόμα τόσο εύχρηστη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *