ροή ειδήσεων

Αποκλίσεις ακόμα και έως 2.930% στις τιμές των χριστουγεννιάτικων



ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ...

Μεγάλες αποκλίσεις, που μπορεί να φτάσουν σε ορισμένα είδη ακόμη και στο... 2.930%, παρουσιάζουν οι τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων με τα στολίδια τους, ανάλογα με το σημείο πώλησης και το μέγεθός τους, οπότε συνιστάται προσεκτική έρευνα αγοράς, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Όπως προκύπτει από τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, οι τιμές ξεκινούν από 39,40 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 468 ευρώ για ένα στολισμένο δέντρο μικρών διαστάσεων, κυμαίνονται από 79,2 ευρώ μέχρι 893,49 ευρώ για ένα μεσαίων διαστάσεων και διαμορφώνονται σε 119 ευρώ έως 1255 ευρώ για ένα μεγάλο.

Ενα δέντρο στολισμένο, με στολίδια υψηλών τιμών, στοιχίζει, έως και 1.087% ακριβότερα, σε σχέση με ένα δέντρο ίδιου μεγέθους, στολισμένο, με στολίδια χαμηλών τιμών. Οι τιμές αυτές αφορούν δέντρα με 20 μπάλες (πέντε μικρές, ισάριθμες μεγάλες και 10 μεσαίες), μία κορυφή, φάτνη, φωτάκια, άγγελο και Άγιο Βασίλη.

«Οι ημέρες των Χριστουγέννων και η εορταστική ατμόσφαιρα, πολλές φορές, μας οδηγούν, σε βεβιασμένες αγορές. Οι καταναλωτές, όμως, έχουμε πολλές επιλογές. Ας κάνουμε την καλύτερη, για τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι θα βγούμε, σίγουρα κερδισμένοι», υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *