επικαιρότητα

Μητρόπουλος: Γενοκτονία αν μειωθεί η σύνταξη στα 320 ευρώ


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην μειώσει στα 320 ευρώ... την κατώτατη σύνταξη, από 487 ευρώ που είναι σήμερα

«Να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την
Ευρώπη» καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες αναφορικά με το email που έστειλε η ελληνική πλευρά στην τρόικα στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει στα 320 ευρώ την κατώτατη σύνταξη, από 487 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιοδοτούνται με την κατώτατη σύνταξη.

«Αν ισχύσει η δέσμευση αυτή, που ισοδυναμεί με ειλωτεία των συνταξιούχων μας, όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με τις ελάχιστες προϋποθέσεις των 15 ή 20 χρόνων (4.500-6.000 ΗΑ) θα λαμβάνουν μόνο το αναλογικό (οργανικό) τμήμα της κατώτατης σύνταξης που αντιστοιχεί μόνο σε εισφορές και ανέρχεται σήμερα στα 320 €», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής, προσθέτοντας πως η πρόθεση αυτή οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους και «στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής».

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση «να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη» και «να σταματήσει κάθε πολιτική που εξαθλιώνει τους περήφανους συνταξιούχους μας και οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης