ροή ειδήσεων

Οι δουλέμποροι με τα γιοτ ξεφεύγουν ανενόχλητοι - στην Τήλο έφτασαν 48


Σαράντα οκτώ πρόσφυγες, Σύροι και Αφγανοί, αφέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Τήλο... από πολυτελές γιοτ με τουρκική σημαία, που διέφυγε ανενόχλητο από τις ελληνικές αρχές.

Όπως καταγγέλλει η δήμαρχος Μαρία Καμμά στην «Εφ.Συν.», η αποβίβαση των προσφύγων έγινε γύρω στη 1 το μεσημέρι μπροστά στα έκπληκτα μάτια δημοτικού συμβούλου που ψάρευε μαζί με το γιο του στην περιοχή Σκάφη.

Ειδοποιήθηκε αμέσως το λιμεναρχείο Τήλου, το οποίο ειδοποίησε το λιμεναρχείο Ρόδου, καθώς δεν διαθέτει δικό του σκάφος καταδίωξης (από τον Ιούλιο εκκρεμεί σχετική δέσμευση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη). Το γιοτ εξαφανίστηκε πριν εμφανιστεί σκάφος των ελληνικών αρχών.

Όπως το έκαναν για εκατοντάδες πρόσφυγες που έφτασαν στο νησί το καλοκαίρι, οι Τήλιοι αναλαμβάνουν και πάλι να βρουν στέγη, τρόφιμα και ρούχα στους νεοαφιχιθέντες.

Το αίτημα του Δήμου να παραχωρηθεί για τις ανάγκες προσωρινής στέγασης των προσφύγων ένα παλιό στρατόπεδο που ανήκει στην Εκκλησία έχει σκοντάψει στη Μητρόπολη Σύμης και Τήλου, που αρνείται να το παραχωρήσει, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, αναρμόδια για θέματα «δημόσιας τάξης και ασφάλειας, με εθνικές προεκτάσεις και πτυχές»

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη αδιαφορία του ελληνικού κράτους να βελτιώσουν την κατάσταση στα Δωδεκάνησα, που δέχτηκαν φέτος 14 χιλιάδες πρόσφυγες, στη μεγάλη τους πλειονότητα Σύρους. «Κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δεν έχουμε δει πραγματική βούληση για βελτίωση του συστήματος υποδοχής», δηλώνει ο Κώστας Γεωργακάς, συντονιστής στα Δωδεκάνησα. Η καταγγελία της οργάνωσης αποτέλεσε το αντικείμενο πολλών δημοσιευμάτων σε διεθνή ΜΜΕ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *