ροή ειδήσεων

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: Επιδότηση για 7.000 πτυχιούχους άνεργους άνω των 29 ετών



Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του νέου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης... του ΟΑΕΔ για 7.000 πτυχιούχους ανέργους, σύμφωνα με τον διοικητή του οργανισμού, Θεόδωρο Αμπατζόγλου...

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, απευθύνεται σε άνεργους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, με στόχο την κατάρτιση και απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων και σε θέματα οργάνωσης – λειτουργίας επιχειρήσεων, επαγγελματικής συμπεριφοράς, βασικής επαγγελματικής ορολογίας και διαχείρισης εργασιακού χρόνου.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει 208 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 832 ώρες πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η συνολική διάρκειά του ανέρχεται σε 1.040 ώρες και ολοκληρώνεται εντός 12 μηνών.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν επιταγή κατάρτισης, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος τόσο κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης, όσο και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Οι προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

α) να είναι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχοι πτυχιούχων τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

β) να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ

Το προσεχές διάστημα θα εκδοθεί σχετική πρόσκληση για το πρόγραμμα και όσοι ενδιαφέρονται θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στον ιστότοπο www.voucher.gov. Μετά τη λήξη της προθεσμίας και εφόσον επιλεγούν, οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον πάροχο κατάρτισης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *