ροή ειδήσεων

Στο "σκαμνί" Έλληνες και αλλοδαποί για πλαστά χαρτονομίσματα στη Ρόδο



Δύο υποθέσεις διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων στο νησί της Ρόδου... θα απασχολήσουν την προσεχή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Στην πρώτη υπόθεση, δύο Αλβανοί, 29 και 21 ετών, κρίθηκαν πρωτοδίκως ένοχοι για κυκλοφορία παραχαραγµένων χαρτονοµισµάτων και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα,
με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν την 11η Αυγούστου 2008 µετά από οργανωµένη επιχείρηση αστυνοµικών του ΑΤ Ιαλυσού. Είχαν αγοράσει πλαστά χαρτονοµίσµατα των εκατό ευρώ, αντί του µισού αντιτίµου τους και τα διοχέτευσαν στην αγορά, σε χωριά της δυτικής πλευράς της Pόδου.
Αφού αγόραζαν, συνήθως τσιγάρα, από περίπτερα και σούπερ µάρκετ, παρέδιδαν στα θύµατα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ µε σκοπό να έχουν οικονοµικό όφελος από τα ρέστα.

Οι αστυνοµικοί εντόπισαν τους δύο από τους τρεις δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο πλαστά χαρτονοµίσµατα των 100 ευρώ.
Στο δωµάτιό τους, στο ξενοδοχείο όπου διέµεναν, βρέθηκε το χρηµατικό ποσό των 4.350 ευρώ συνολικά, το οποίο προερχόταν από την ανταλλαγή χαρτονοµισµάτων των 100 ευρώ µε άλλα χαρτονοµίσµατα µικρότερης ονοµαστικής αξίας.

Εξεταζόµενοι υποστήριξαν ότι προµηθεύτηκαν τα πλαστά χαρτονοµίσµατα από Ελληνα οικοδόµο, στο Βόλο


Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενοι είναι ένας έμπορος από το Κερατσίνι 37 ετών, μία 26χρονη καθαρίστρια από την Αρμενία και μια 33χρονη σερβιτόρα από τη Γεωργία.
Στον πρώτο και την τρίτη έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών και στη δεύτερη, που φυγοδικεί, ποινή κάθειρξης 11 ετών.
Συνελήφθησαν την 17η Σεπτεμβρίου 2008. Την 16η και 17η Σεπτεμβρίου 2008 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο ΑΤ Ιαλυσού ότι βρέθηκαν 5 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί και ξεκίνησαν άμεσα προανάκριση καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι δραστηριοποιείται κύκλωμα στο νησί που "ξεπλένει" πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν πληροφορίες από θύματα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πλαστά χαρτονομίσματα διακινούσαν οι δύο αλλοδαπές τις οποίες εντόπισαν στο Φαληράκι και τις προσήγαγαν.

Σε έρευνα στο δωμάτιο που διέμεναν, βρέθηκαν σε φάκελο κάτω από το στρώμα της κρεβατοκάμαρας 5 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
ενώ στην κατοχή της Γεωργιανής βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διακίνηση – ξέπλυμα των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Κατά την προανάκριση η μία γυναίκα ομολόγησε ότι διακινούσε μαζί με τη Γεωργιανή τα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ έναντι αμοιβής 8 ευρώ, για λογαριασμό του πρώτου δράστη.
Υποστήριξε ότι μαζί με τη Γεωργιανή, πήγαιναν διάφορα καταστήματα από τα οποία αγόραζαν προϊόντα αξίας 20 ευρώ περίπου και έδιναν τα ρέστα στον πρώτο δράστη ο οποίος είχε αναχωρήσει για την Αθήνα και θα επέστρεφε αεροπορικώς στη Ρόδο το ίδιο βράδυ.

Οι αστυνομικοί τον περίμεναν στο αεροδρόμιο Διαγόρας και τον συνέλαβαν.

Ο 37χρονος κράτησε αρνητική στάση και δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις αρχές ενώ σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο τα κλειδιά του οποίου κατείχε, βρέθηκαν και 22 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι ο Έλληνας και η γυναικα από την Αρμενία, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές της χώρας σε υποθέσεις διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων.
Ο 37χρονος υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με την υπόθεση και πως τον ενέπλεξε η 26χρονη που καταζητείται...

Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *