ροή ειδήσεων

Θρίλερ κατασκοπείας επί Ελληνικού εδάφους - Διαφυγή του Βούλγαρου αρχικατασκόπου από Ελληνικό λιμάνι!


Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που μοιάζει βγαλμένο από τον εποχή του "ψυχρού πολέμου"... εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Βουλγαρίας και μετέπειτα αναπληρωτή του Κέντρου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Πέτκο Σέρτοφ, στο οποίο θρίλερ πλέον εμπλέκεται και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Βέσελιν Βούτσκοφ... ο Π.Σέρτοφ έχει καταφύγει οδικώς στην Ελλάδα, όπου και αναζητείται από τις αρχές της Βουλγαρίας.

Στο κυνήγι του έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ και απ' ότι φαίνεται έχουμε να κάνουμε με διπλό πράκτορα που εργαζόταν για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών, μάλλον της SVR (αντίστοιχη της FSB αλλά για αποστολές συλλογής πληροφοριών από χώρες εκτός Ρωσικής Ομοσπονδίας).

O Π.Σέρτοφ (στην φωτογραφία αριστερά με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ως αναπληρωτής του "Κέντρου καταπολέμησης της διαφθοράς" και δεξιά ο διευθυντής του εν λόγω κέντρου Ρούμεν Μιλάνοφ) έχει εξαφανισθεί από το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου.

Tο βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητό του.

"Από τα στοιχεία τα οποία συνοψίσαμε χθες βράδυ, με μια ειδική ομάδα, με υψηλό βαθμό βεβαιότητας, μπορώ να πω ότι το αυτοκίνητο, με το οποίο κινείται ο κ. Σέρτοφ έχει εγκαταλείψει το έδαφος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας προς την Ελλάδα από την περιοχή του Πέτριτς", δήλωσε ο Βούτσκοφ στην βουλγαρική τηλεόραση.

Πρόκειται για την περιοχή του Προμαχώνα.

Εξήγησε ότι η πληροφορία, αυτή επιβεβαιώθηκε από τουλάχιστον τρεις συσκευές καταγραφής και επαληθεύτηκε από τις ανακριτικές αρχές.

Το ερώτημα είναι γιατί διέφυγε στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π.Σέρτοφ πιθανότατα έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα διά θαλάσσης, αφού κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό του τύπου Opel Astra με αριθμό СА2987РМ προς λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας και επιβιβάστηκε σε σκάφος.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΥΠ που γνωρίζουν καλά το περιβάλλον των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών "Ο Σέρτοφ είναι ένας απίστευτα έξυπνος άνθρωπος με εξαιρετική αναλυτική ικανότητα και θεωρείται θρύλος στις βαλκανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και γενικότερα στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών".

Το ερώτημα είναι γιατί διέφυγε τόσο εσπευσμένα.

Από την κινητικότητα που επιδεικνύεται, οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις των αναλυτών των Ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών, δείχνουν προς την κατεύθυνση του διπλού πράκτορα.

Άλλωστε την καριέρα του στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες την είχε ξεκινήσει ως νεαρός επιστήμων αναλυτής επί κομμουνιστικού καθεστώτος Ζίφκοφ.

Αν όντως πρόκειται περί πράκτορα των ρωσικών υπηρεσιών, το κτύπημα είναι πολύ σοβαρό, όχι μόνο για την Βουλγαρία, αλλά και για το ΝΑΤΟ και τις σχέσεις της Βουλγαρίας με ΗΠΑ και ΕΕ.

Μάλιστα βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μετέδιδε πληροφορίες για την στάση και της προθέσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης του Μ.Μπορίσοφ αναφορικά με τον South Stream, κάτι που οδήγησε στην ματαίωση του όλου εγχειρήματος από την πλευρά της Ρωσίας.

Αλλά εντοπίστηκε και προκειμένου να συλληφθεί ή να εξοντωθεί, προτίμησε την δραπέτευσή του.

Και φαίνεται ότι εν τέλει επιλέχθηκε η Ελλάδα ως πρόσφορο ασφαλές έδαφος για την διαφυγή του...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *