ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι καιροφυλακτούν για την πολιτική κρίση στην Ελλάδα


Η κρατική μηχανή της Ελλάδας φέρεται να βρίσκεται σε επιφυλακή...
για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει η χώρα και σοβαρό Εθνικό πρόβλημα, κατά τις επόμενες μέρες

Απέφευγα επί ημέρες να αναφερθώ στο θέμα, για να μη θεωρηθώ ότι κινδυνολογώ. Ήδη όμως, έρχονται τα μηνύματα από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών ότι η κρατική μηχανή βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει η χώρα και σοβαρό Εθνικό πρόβλημα, κατά τις επόμενες μέρες.

Η αξιόπιστη ιστοσελίδα Onalert, ειδικευόμενη σε θέματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος και αντιπολιτευόμενη την κυβέρνηση, δημοσίευσε την εκτίμηση αξιωματούχου του ΥΠΕΘΑ, ότι η πιθανή αντιμετώπιση μείζονος Εθνικού Θέματος, συνέβαλε στην απόφαση του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά και του αντιπροέδρου κ. Β. Βενιζέλου, να επισπεύσουν την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσιεύει μάλιστα δήλωση της ΑΝΥΠΕΘΑ κας Φ. Γεννηματά -μετά την ενημέρωσή της στο Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού-, η οποία δεν έκρυψε την ανησυχία της και είπε: «Από εδώ από τον Έβρο με το βλέμμα στην Αθήνα, τολμώ να πω ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πετύχει την εθνική συνεννόηση.»

Παρόμοια είναι και η κινητοποίηση των διπλωματικών υπηρεσιών του Υπουργείο Εξωτερικών. Και η ανησυχία δεν είναι αδικαιολόγητη, αφού και στο παρελθόν η Τουρκία, αξιοποίησε προσωρινή πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και έβλαψε καίρια εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κατ’ αυτήν δε την περίοδο, η αντιπαλότητα μεταξύ της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις, που δημιουργούν περιβάλλον έντονης εσωτερικής πολιτικής αστάθειας.

Στα αναφερόμενα υπουργεία, εξετάζονται τα ενδεχόμενα, πώς θα αντιδράσει η Ελλάδι, αν, όπως λένε οι πληροφορίες, το «BARBAROS» και τα συνοδευτικά τουρκικά πολεμικά πλοία συνεχίσουν τις υποθαλάσσιες έρευνες στην περιοχή του Καστελόριζου; Η ελληνική αντίδραση, δεν θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα συναίνεσης και συνεννόησης των μεγάλων πολιτικο-κομματικών σχηματισμών;

Συνεπώς, το χρονικό διάστημα μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίες ή και μέχρι των Βουλευτικών εκλογών, εκτιμάται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνο και απειλητικό για τα Εθνικά μας συμφέροντα, γι’ αυτό απαιτείται Εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, την οποία δυστυχώς δεν πρόκειται να δούμε. Υπενθυμίζω, ότι τα «προεόρτια» της κρίσης των Ιμίων, άρχισαν με το ναυαγισμένο τουρκικό πλοίο τέτοια περίοδο.

Η ανωτέρω ιστοσελίδα γράφει, ότι η παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, ουσιαστικώς η προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, χωρίς να υπάρξει αποτελεσματική ανασταλτική παρέμβαση από τους Διεθνείς Οργανισμούς ( ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ), εντάσσεται στα «χτυπήματα» κατά κρατών με μειωμένη εθνική κυριαρχία, λόγω των μνημονιακών τους υποχρεώσεων και των δανειακών δεσμεύσεων.

Η τουρκική επίθεση στην κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς συνέπειες για τον επιτιθέμενο, σηματοδοτεί το πέρασμα από την καθαρά οικονομική επίθεση, στην γεωπολιτική επίθεση κατά του ελληνικού έθνους-κράτους και του πολλαπλώς αλληλεξαρτώμενου με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα κυπριακού κράτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι ενθαρρύνουν, με την ανοχή τους, την τουρκική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου, επιδιώκουν να επαναφέρουν μια παραλλαγή του σχεδίου Ανάν, ως λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, που θα αναβαθμίζει την πολιτικο-οικονομική παρουσία της Βρετανίας και των ΗΠΑ, αλλά και των διεθνών τραπεζών, που ήδη αποκτούν τον έλεγχο του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Με όλα αυτά τίθεται και το ερώτημα, πόσο προετοιμασμένη θα είναι μια νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μια κρίση, αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντά της, δεδομένης της παντελούς αποτυχίας της κυβέρνησης Σημίτη, που μόλις ορκίστηκε κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κρίση των Ιμίων, πανικόβλητη, έως του σημείου ο τότε πρωθυπουργός να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ για την συμβολή τους στην αποτροπή ενδεχόμενου πολέμου.

Ο Μακεδών

ΥΓ. Προφανώς και δεν είναι τυχαία η επιλογή του ΥΠΕΘΑ να πραγματοποιήσει άσκηση επί χάρτου με επίκεντρο το Καστελόριζο.

Μ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/12/14 20:46

    Το θέμα είναι να ρίξουν την πρώτη σφαίρα!
    Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη........εκατό του κλέφτη... κάποτε θα κάνουν το μοιραίο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *