ροή ειδήσεων

Στο κρεβάτι βρίσκονται πολλοί Ροδίτες λόγω ιώσεων


Οι μαμάδες μικρών παιδιών καλό θα είναι να γίνουν λίγο... αγενείς! ...

Οι ιώσεις της εποχής έχουν αποτελέσει αιτία για να βρίσκονται πολλοί Ροδίτες στο κρεβάτι, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατέφυγαν ακόμη και στο Νοσοκομείο του νησιού μας καθώς η κατάστασή τους ήταν αρκετά επιβαρυμένη!

Ιδιαίτερα ευάλωτα, πάντως, είναι τα παιδιά καθώς πολλά από αυτά έχουν υψηλό πυρετό, πονόλαιμο και έντονο βήχα, που τα ταλαιπωρεί και φυσικά μαζί μ΄ αυτά και τους γονείς τους!

Φυσικά τα προαναφερόμενα συμπτώματα που ρίχνουν στο κρεβάτι μικρούς και μεγάλους, οφείλονται κυρίως από τις απότομες εναλλαγές του καιρού και ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που κάποιοι παιδίατροι ζητούν από τις μαμάδες να γίνουν λίγο... αγενείς και να μην επιτρέπουν σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας να κάνουν επισκέψεις σε σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά, και το πιο σημαντικό να πλένουν καλά τα χέρια τους πριν αγγίξουν βρέφη!

Να σημειωθεί ακόμη ότι, οι περισσότεροι ασθενείς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα (κυρίως του ανώτερου αναπνευστικού, τα οποία συνήθως διαρκούν τρεις έως πέντε ημέρες), με αντιπυρετικά, αρκετά υγρά, καραμέλες,σταγόνες και γαργάρες, ενώ οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγεται η αντιβίωση, εκτός αν υπάρχει υπόδειξη γιατρού.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για να αποφύγουμε τις ιώσεις

Για την αποφυγή των ιώσεων οι ειδικοί δίνουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και ενήλικες:

- Πλένετε συχνά τα χέρια σας. Μπορείτε να κολλήσετε εύκολα ιούς, ακόμη κι όταν κάνετε χειραψία με κάποιον ασθενή ή αν ακουμπήσετε αντικείμενα τα οποία χρησιμοποίησε προηγουμένως.

- Αποφύγετε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από κρύωμα, όταν αυτό είναι δυνατό.

- Εάν φτερνίζεστε ή βήχετε, χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλο και μετά πετάξτε το στα σκουπίδια, γιατί αποτελεί πηγή μικροβίων.

- Μην αγγίζετε τη μύτη, τα μάτια ή το στόμα σας με βρόμικα χέρια, γιατί τα μικρόβια μπορούν να εισχωρήσουν στο σώμα σας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *