ροή ειδήσεων

Η ελληνική μαφία νοικιάζει αλβανούς εκτελεστές



Η εγχώρια μαφία που, ως επί το πλείστον, διοικείται από τις φυλακές χρησιμοποιεί συχνότερα «πιστόλια» από...
την γειτονική χώρα. Η στρατολόγηση Ελλήνων εκτελεστών για το θανατηφόρο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους αντιπάλους, φαίνεται πως έχει κριθεί αποτυχημένη, επειδή τα «στόματα ανοίγουν» ευκολότερα από εκείνα των αλλοδαπών, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρώντας να εξηγήσουν την ενδυνάμωση της συνεργασίας των ηγετών του ελληνικού συνδικάτου του εγκλήματος με τους αντίστοιχους αλλοδαπούς «συναδέλφους» τους.
Η αδυναμία των Ελλήνων επίδοξων πιστολέρο να κρατήσουν την εγκληματική... ομερτά, τους έχει οδηγήσει στη φυλακή ή στον θάνατο από τους ίδιους τους «ενοικιαστές» τους.
Σϋμφωνα με το "thetoc" ο 34χρονος Δ. Μ. από την Αλβανία, το «καλύτερο ενοικιαζόμενο πιστόλι», όπως τον χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πέρα από φερόμενος εκτελεστής συμβολαίων θανάτων, είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Αλβανό «αρχηγό» της μαφίας των Βαλκανίων και του ελληνικού συνδικάτου του εγκλήματος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ίδιων αξιωματικών, που έχουν αρχίσει να επιλύουν τον «γρίφο» της πολυποίκιλης εγκληματικής δράσης του. Η Ελληνο-Αλβανική «συνεργασία» αφορά όλους τους εγκληματικούς τομείς, όπως οι αγοραπωλησίες όπλων με «ακαθόριστους» αποδέκτες, ναρκωτικών, πορνεία, εκβιάσεις, και εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου. Η «ταρίφα» του συγκεκριμένου, ήταν 50.000 ευρώ το... κεφάλι και 200.000 ευρώ στις ριψοκίνδυνες περιπτώσεις, όπως αυτής που αφορούσε ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ..

«Εντολή» του... αρχηγού
Ο Αλβανός «αρχηγός», επικοινώνησε με τον 34χρονο πιστολέρο, ύψους 1.65 μ., όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, θέλοντας να αναδείξουν ότι το «ύψος που του λείπει το έχει αναπληρώσει σε εγκληματική συμπεριφορά», και του ζήτησε να φιλοξενήσει τον Κλόντι, τον συνεργό του Αρμπέρ Μπάκο. Του ζήτησε να παραλάβει τον αναζητούμενο σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης και να του παραχωρήσει κρησφύγετο. Πράγματι ο Δ. Μ., πήγε και πήρε τον Κλόντι και τον μετέφερε στο διαμέρισμα της οδού Χρυσομάνους στα Σεπόλια, όπου συνελήφθησαν αργότερα και οι δυο τους. Ο ίδιος γνώριζε ότι αυτός που θα κρύψει είχε κάποια εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση του Μικρολίμανου. «Πρόκειται για 'χάρη' που ξεπλήρωσε, πιθανόν για παλιότερη εκδούλευση που είχε γίνει σε εκείνον ή είναι μία ακόμη εντολή που εκτέλεσε» αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι ο Κλόντι αλλά και ο Μ., υποστηρίζουν ότι γνωρίστηκαν δύο ημέρες πριν συλληφθούν, κάτι που δεν έχει γίνει πιστευτό, και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποτελούσαν ένα «δολοφονικό δίδυμο».

Ενδείξεις για 4 «συμβόλαια θανάτου»
Ο Δ. Μ., έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έχουν σοβαρές ενδείξεις για τουλάχιστον τέσσερις δολοφονίες, που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο... υπογραφής συμβολαίων θανάτου για τα θύματα. Ο 34χρονος το 2004 είχε σφάξει έναν Σύριο μετά από συμπλοκή έξω από οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Για την ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα συμμετοχής σε κυκλώματα εκβιαστών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, κλοπές, ληστείες, φυλακίστηκε έως το 2011 όταν αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Το 2012, το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφία, που αφορούσε συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών των νοτίων προαστίων. Η τελευταία του επαφή με τις διωκτικές αρχές ήταν στις... 2 Ιουλίου 2014, όταν συνελήφθη στην Χαλκιδική για τροχαίες παραβάσεις, τις οποίες δεν είχε να πληρώσει. Αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, τους οποίους όμως παραβίασε και ενεργοποιήθηκαν και πάλι τα εντάλματα για τα οποία είχε φυλακιστεί, από τις εισαγγελικές αρχές της Χαλκιδικής.
Τα περισσότερα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί για την δράση του Μέτσι, αφορούν τέσσερις υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Η πρώτη αφορά την δολοφονία του 25χρονου Παναγιώτη Στίβα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 στην οδό Ροδοπόλεως στην Νίκαια. Το θύμα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανήκε στην ομάδα των «κουμπάρων», Γιώργου Αυτιά και Γεράσιμου Μαυράκη (σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου), οι οποίοι επίσης δολοφονήθηκαν, ο πρώτος τον Ιούνιο του 2007 στην Καλλίπολη Πειραιά και ο δεύτερος τον Οκτώβριο του 2007 στον Ταύρο.
Η δεύτερη είναι αυτή του 43χρονου Λιβανέζου Αλί Σαΐντ, τον Μάρτιο του 2008 στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Κοραή στο Π. Φάληρο, «κουμπάρου» του έγκλειστου «αρχηγού» της Ελευσίνας. Το θύμα διέθετε γνώσεις για την κατασκευή βομβών και εκτιμάται ότι βρισκόταν πίσω από παλαιότερες εκρήξεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διατηρούσε ο αντίπαλος «αρχηγός» του Χαϊδαρίου. Φερόταν υπεύθυνος για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση με ενσύρματη βόμβα εναντίον οχήματος που επέβαινε ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, που τελικά δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στο Γαλάτσι. Η τρίτη δολοφονία αφορά αυτή του 39χρονου Γιώργου Σαμπάτ, ισραηλινής καταγωγής, επίσης τον Μάρτιο του 2008, έξω από μπαρ που εργαζόταν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Στο ίδιο μπαρ εργαζόταν και ο 43χρονος Λιβανέζος Αλί Σαΐντ. Ο Σαμπάτ φερόταν ως ο «εκτελεστής» των Άρη Λακιώτη στις 18 Νοεμβρίου του 2005 στο Χαϊδάρι, του Γιάννη Γαβάκη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2006 και Αριστοτέλη Γιαγιά και Βασίλη Νασιπιάν στις 27 Ιανουαρίου του 2007 στη Νίκαια, μέλη όλοι της ομάδας εκβιαστών του Χαϊδαρίου.
Η τέταρτη δολοφονία είναι αυτή του 31χρονου Ι.Τ., γνωστού ως «Πιτσίλα», στις 21 Μαΐου 2014 στον Κορυδαλλό, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους υπόπτους για την διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο. Αυτή η περίπτωση πολύ πιθανόν να είναι «απόσυρση» συνεργάτη που μίλαγε πολύ και ήξερε πολλά...


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *