επικαιρότητα

Απέκτησε θαλαμηγό το Πολεμικό Ναυτικό!Το Πολεμικό Ναυτικό μέσα στην κρίση απέκτησε θαλαμηγό! Μην βιαστείτε να βγάλετε... συμπεράσματα. Πρόκειται για δωρεά εφοπλιστή την οποία το ΠΝ αποδέχτηκε...


Η θαλαμηγός θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων,άγνωστο με ποιο τρόπο ακόμη.
Το όνομα αυτής; Κύκνος 1. Η τελετή ονοματοδοσίας έγινε παρουσία του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στις εγκαταστάσεις του ΝΣ/Αμφιάλη, στην περιοχή ευθύνης Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών .
Το σκάφος αποτελεί δωρεά του προέδρου στο Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδου», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.
Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ενώ ανάδοχος του πλοίου ήταν η Αικατερίνη Ντουλάκη – Λασκαρίδου.
Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε για την δωρεά και βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στα Ναυπηεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Ο ΥΕΘΑ είπε ότι “ενέργειες όπως αυτές των κυρίων Λασκαρίδη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελούν επίσης συνέχιση μιας μακράς παράδοσης ευεργεσιών από επιφανείς Έλληνες πολίτες προς τη Πατρίδα. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται, ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιονδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών.
Θα ήθελα επίσης να σας πω, ότι παρά την δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά, ώστε το εθνικό αμυντικό σύστημα να αποτελεί αδιαμφισβήτητο μηχανισμό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής.
Οφείλουμε σήμερα να διατηρούμε το αξιόμαχο και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέγιστο επίπεδο. Χάρη στον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα τους μπορούμε να εγγυηθούμε στην ελληνική κοινωνία την ειρήνη και τη σταθερότητα. Το τόξο αστάθειας από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μέση Ανατολή δεν επιτρέπει, κυρίες και κύριοι, πειραματισμούς στην Ελλάδα του σήμερα.
Θα ήθελα ακόμα, πέραν από την σημερινή συγκυρία, να μου επιτρέψετε με την ευκαιρία της δυνατότητας να απευθύνω δημόσιο λόγο, να κάνω και μια ειδική αναφορά στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά που ανήκουν με το δικό τους τρόπο στη ναυτική οικογένεια και δείχνουν επίσης με τη δική τους συνεισφορά, τη συμμετοχή τους στην ελπίδα για ένα καλύτερο συνολικό αύριο.Θέλω να πω, ότι η επιστολή που έλαβα από τους 600 εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προσωπικά με συγκίνησε, αλλά θέλω να τους πω ότι καθόσον με αφορά και καθόσον αφορά τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εμείς κάναμε απλώς το καθήκον και την υποχρέωση μας. και συνιστά υποχρέωση της ελληνικής Δημοκρατίας να τους επιτρέψει να κάνουν γιορτές με αξιοπρέπεια, αποδίδοντας τα δεδουλευμένα.
Πέρα από το γενικό αίσθημα δικαιοσύνης, νομίζω ότι το ελληνικό κράτος στέκεται δίπλα στη ναυπηγική του βιομηχανία. Συνιστά για τη χώρα μία μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρία, που από λανθασμένους χειρισμούς πολλών -δεν είναι ώρα να αναφερθώ σε αυτό - απωλέστηκε στο παρελθόν. Όμως, έχουμε ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ένα εκπαιδευμένο ανθρώπινο προσωπικό και θα είναι κρίμα, αν η Πατρίδα και η κοινωνία δεν μπορέσει να επενδύσει σε αυτό στο μέλλον”.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Μπορώ να βγάλω κ γω σχολή για μπάτσος να με πληρώνεται για να κάθομαι να καπνίζω κ να μιλάω στο κινητό ενώ μπροστά μου (στην Φανερωμένη) τα αυτοκίνητα μένουν κολλημένα επι μισή ώρα κ να μη με νοιάζει...;;;

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης