ροή ειδήσεων

ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ



Αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας βρίσκονται στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου για... επιχειρησιακή εκπαίδευση.


Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα λοιπόν με NAVTEX οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δεσμεύσει δύο περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο για επιχειρησιακή εκπαίδευση. Η μία είναι νοτιοανατολικά της Ρόδου και κοντά στο σύμπλεγμα με τη Ρω και τη Στρογγύλη και η άλλη νότια του Καστελόριζου.
Πρόκειται για την περιοχή που επισκέφθηκε πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Οι δύο περιοχές είναι δεσμευμένες από 1 Δεκεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου. Ήδη, από χθες (2/12/2014) το βράδυ έχουν σπεύσει στην περιοχή πλοία του τουρκικού Ναυτικού ενώ τις τελευταίες ώρες έχει αυξηθεί ο αριθμός των ναυτικών μονάδων, μεταξύ των οποίων είναι φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια, που σπεύδουν να συμμετάσχουν στα γυμνάσια στη Ρόδο και στο Καστελόριζο σε συνεργασία με αεροπορικές δυνάμεις.

Αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελικόπτερα έχουν κάνει «κόσκινο» το FIR Αθηνών και τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Αιγαίου λόγω ΑΟΖ.

Από ελληνικής πλευράς μία ΤΠΚ βρίσκεται στο Καστελόριζο, ενώ κοντά στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα άλλα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Σε επιφυλακή βρίσκονται και αεροπορικές δυνάμεις, κυρίως από την Κρήτη για παν ενδεχόμενο.

Πηγη Thesecretrealtruth.blogspot.com



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *