ροή ειδήσεων

Μήνυση Σαμαρά κατά Χαϊκάλη - Ντόμινο από τις καταγγελίες



Ο άνθρωπος που φέρεται πως επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη (δεξιά)...
συνόδευε τον κ. Καμμένο κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο την 01.04.2013.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταθέτει άμεσα μήνυση με αφορμή όσα είπε απόψε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού. Η μήνυση του κ. Σαμαρά ήρθε ως απάντηση στα όσα υποστήριξε ο κ. Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Αποστολόπουλος του ανέφερε στις συναντήσεις τους ότι ενεργούσε για λογαριασμό ενός τραπεζίτη που δεν κατονόμασε και του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε αποστείλει ως παράνομο προϊόν στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί απόπειρας χρηματισμού.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναμένεται να καταθέσει το πρωί του Σαββάτου στην Κρατική Ασφάλεια, η οποία έχει λάβει εισαγγελική εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προσέλθει και αυτοβούλως να καταθέσει πριν καν κληθεί.

Πάντως, από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι σήμερα δεν αποκλείεται να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και ο Παύλος Χαϊκάλης από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που προσκομίστηκε στις εισαγγελικές αρχές. Σε περίπτωση που αποτελεί προϊόν μοντάζ και παρεμβάσεων, εισαγγελικές πηγές δεν απέκλειαν την απόδοση ποινικών ευθυνών σε εμπλεκομένους στο θέμα.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, με γραπτή δήλωσή του, έκανε λόγο για «θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό». Ο κ. Αποστολόπουλος δηλώνει ακόμη ότι είναι άμεσα στη διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ειδικότερα, ο καταγγελλόμενος αναφέρει ότι «με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές "βεντέτες", υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος"».

«Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως: χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες» καταλήγει.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε το CD του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, με τις επίμαχες συνομιλίες σχετικά με την καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς ν' ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό, παρουσία του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρίας Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).

Η Επιτροπή αποφάσισε, το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί έγινε η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς. Η Επιτροπή συγκαλείται αύριο σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.Το μονταρισμένο DVD είναι δίωρης διάρκειας και έχει εικόνα από την πρώτη συνάντηση και ήχο από τη δεύτερη. Αυτό βγήκε σε 7 αντίτυπα από το κανάλι της Βουλής για να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας. Καθ' όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγής η εσωτερική είσοδος του καναλιού ήταν φρουρούμενη.

Λίγο αργότερα, η Έλενα Κουντουρά υποστήριξε ότι κανένας δεν με προσέγγισε και δεν με πίεσε για αυτό το θέμα, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες ότι την πλησίασαν με σκοπό να την πείσουν να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Στην Κρατική Ασφάλεια κλήθηκε ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσήλθε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κατήγγειλε έγγραφως απόπειρα δωροδοκίας του, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων. Στις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης αρνήθηκε να απαντήσει και όταν ρωτήθηκε για ποιό λόγο δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη, δεν έδωσε καμία εξήγηση. Παρέδωσε, ωστόσο, οπτικό υλικό απο την πρώτη συνάντησή του με τον δράστη, το οποίο όμως, όπως του εξηγήθηκε, είναι παράνομο διότι δεν αποκτήθηκε με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 12 Δεκεμβρίου ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στον εισαγγελέα και έδωσε δεύτερη, γραπτή κατάθεση, στην οποία όμως συνέχισε να μην αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη. Μετά απο πιέσεις του εισαγγελέα, δήλωσε ότι πρόκειται για άτομο που "κινείται στον τραπεζικό χώρο". Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Κρατική Ασφάλεια και ζητήθηκε απο τον κ. Χαϊκάλη να κλέισει νέο ραντεβού με τον δράστη στο σπίτι του, το οποίο "παγιδεύτηκε" απο αστυνομικούς. Ο δράστης, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίστηκαν απο την Κρατική Ασφάλεια και την περασμένη Τρίτη κλήθηκε ο κ. Χαϊκάλης, ο οποίος πιεζόμενος αποκάλυψε ότι πρόκειται για τον Γιώργο Αποστολόπουλο, πρώην συνεργάτη των ΑΝΕΛ. Η Κρατική Ασφάλεια ζήτησε απο τον κ. Χαϊκάλη να κλείσει νέο ραντεβού μαζί του. Αντ' αυτού, όμως, ο κ. Χαϊκάλης δημοσιοποίησε το θέμα το πρωί της Παρασκευής. Ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος εκλήθη με εντολή εισαγγελέα να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στην Κρατική Ασφάλεια και να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.
Η απάντηση της Ν.Δ.

Με στοιχεία και ονόματα απάντησε η Ν.Δ. στις καταγγελίες των Π. Χαϊκάλη και Π. Καμμένου, ισχυριζόμενη ότι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης υπήρξε στενός συνεργάτης του Προέδρου των ΑΝΕΛ. Τόσο στενός που του επεφύλασε θέσεις στις αντιπροσωπείες του κόμματος κατά τις συναντήσεις του Π. Καμμένου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και με την κυπριακή ηγεσία. Πρόκειται για τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση στην Κρατική Ασφάλεια. Ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδ. Παπαμιμίκος καλεί τη δικαιοσύνη να αποφανθεί άμεσα, ενώ κάνει λόγο για προβοκάτσια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Η πλήρης δήλωση του κ. Παπαμιμίκου έχει ως εξής:

"Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνα της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος εδώ και τώρα σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις. Το πρόσωπο που καταγγέλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π.Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013. Τον συνόδευσε στην επίσκεψη του στην Κύπρο την 01.04.2013. Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του."

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρή υπόθεση τις «καταγγελίες» του κ. Χαϊκάλη. «Ασφαλώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του στις κλειστές συσκέψεις με τον κ. Καμμένο το καταγγελλόμενο πρόσωπο», συνέχισε η κα Βούλτεψη, σημειώνοντας πως για όλα αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

«Όπως, επίσης, οφείλει να εξηγήσει τη βιασύνη με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τις "καταγγελίες" του κ. Καμμένου», πρόσθεσε.

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *