ροή ειδήσεων

Εσείς πού πήγατε… πενταήμερη εκδρομή με το σχολείο σας;



Πόσοι από εσάς δεν έχετε πάει πενταήμερη εκδρομή με το σχολείο σας στη Ρόδο; ... Ας μην γελιόμαστε από τις συγκεκριμένες πέντε μέρες, μπορεί να μην θυμάστε και πολλά, ωστόσο το «νησί των Ιπποτών» σας εχει μείνει αξέχαστο. Γι αυτό το λόγο

οι τουριστικοί φορείς του νησιού διεκδικούν την επαναφορά του μαθητικού τουρισμού στη Ρόδο. Ειδικότερα, εν όψει των μαθητικών εκδρομών που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον μαθητικό τουρισμό υπό την προεδρία του Δημάρχου Ρόδου Φὠτη Χατζηδιάκου.
Οι αριθμοί και οι κρατήσεις των ξενοδοχείων λένε ότι το διάστημα από 3 έως 16 Δεκεμβρίου αναμένονται περίπου 1500 μαθητές στη Ρόδο και έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και παροχές υπηρεσιών, όπως συναυλίες, δωρεάν περιηγήσεις στην πόλη με το τρενάκι του Δήμου, εκδρομές έξω από την πόλη με συνοδεία ξεναγών κ.λπ. Ο δήμαρχος Ρόδου στην εισήγησή του υπογράμμισε «την ανάγκη να επανέλθει στη Ρόδο ο μαθητικός τουρισμός και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βρει η πόλη και το νησί τη γιορταστική ατμόσφαιρα που τόσο την έχουν ανάγκη όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά κυρίως οι ίδιοι οι κάτοικοι».
Επίσης, ο κ. Χατζηδιάκος αναφερόμενος στον ανταγωνισμό που εχει να αντιμετωπίσει το νησί σε σχέση με τους μαθητικούς προορισμούς π.χ σε ευρωπαϊκούς προορισμούς κατέθεσε τον προβληματισμό του για αύξηση του αριθμού των ημερών των εκδρομών κατά δύο ημέρες, ώστε να είναι ίσες οι σχολικές εκδρομές σε προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας με τις αντίστοιχες σε προορισμούς του εξωτερικού.
Παράλληλα, όπως είπε, έχει έρθει σε επαφή με την ακτοπλοϊκή εταιρεια Blue Star Ferries για το ενδεχόμενο να μειωθεί το κόστος μεταφοράς και να υπάρξουν και άλλα κίνητρα προς τους μαθητές, ενώ τόνισε και την ανάγκη προσπάθειας ώστε να έχει η Ρόδος μαθητικές εκδρομές και τον Μάρτιο. Τους καθηγητές των σχολείων… τους ρωτήσατε;

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *