ροή ειδήσεων

"Ο μοναδικός αντίπαλος των ατόμων με αναπηρία είναι η προκατάληψη"



“Ο μοναδικός αντίπαλος των ατόμων με αναπηρία είναι η προκατάληψη” ήταν το ηχηρό μήνυμα...
που έστειλε ο Γενικός Γραμαμτέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπ. Σπυρίδων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αλλά και την παρουσία του στην τελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Ο κος Σπυρίδων βρέθηκε στη Ρόδο εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στους τελικούς αγώνες ανδρών και γυναικών αλλά και στην υπογραφή σχετικής Διακύρυξης μεταξύ Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και Special Olympics Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τονίζει ότι είναι “μία Ημέρα ευαισθητοποίησης αλλά και Ημέρα διεκδίκησης για ισότιμη θέση στην κοινωνία, για προσβασιμότητα, για διασφάλιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, για την καταπολέμηση των διακρίσεων και άρση των αποκλεισμών”.

Όσον αφορά στην επιτυχημένη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβομάδας Καλαθοσφαίρισης στη Ρόδο, ο κος Σπυρίδων αναφέρει: “Η άψογη αθλητική διοργάνωση αποδεικνύει ότι - όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο - η πατρίδα μας συνεχίζει να προσφέρει το φως της, τις οργανωτικές της ικανότητες, αλλά ακόμα περισσότερο την ανθρωπιά της και τις αξίες της, ακόμα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες”. Και ο κος Σπυρίδων προσθέτει: “Η Ρόδος έστειλε ένα μήνυμα πανανθρώπινο, που ξεπερνά εθνικισμούς, που ξεπερνά εθνικισμούς και προκαταλήψεις, που ενώνει όλους τους λαούς, όλες τις κοινωνικές ομάδες, χωρίς διακρίσεις”.

Καταλήγοντας, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τονίζει χαρακτηριστικά: “Παραφράζοντας το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics στη Ρόδο, είμαι σίγουρος πως η φράση ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ είναι μόνο η αφορμή. Αυτό που θέλουμε είναι ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”.

koinignomi.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *