επικαιρότητα

Προσοχή: Θανατηφόρα απομίμηση βότκας κυκλοφορεί στην αγοράΤον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στους καταναλωτές,... οι αγγλικές αρχές καθώς βρέθηκαν χιλιάδες μπουκάλια επικίνδυνων ποτών προς πώληση.

Εν όψη του εορτασμού της αλλαγής του χρόνου και με στόχο τεράστια κέρδη, κατασκευάστηκαν απομιμήσεις ποτών, που περιέχουν χημικό που συναντάται σε αντιψυκτικά υγρά αυτοκινήτων και μπορούν να προκαλέσουν από τύφλωση μέχρι θάνατο. Οι αγγλικές αρχές εντόπισαν παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τέτοιων ποτών και κατάσχεσαν από πολλά σημεία πώλησης, χιλιάδες φιάλες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές και κρίθηκαν επικίνδυνες για κατανάλωση. Πολλές φορές, τα παράνομα ποτά, χρησιμοποιούν μπουκάλια γνωστών εταιριών ή έχουν ψεύτικα αποδεικτικά δασμών ή έχουν παραποιήσεις ή ορθογραφικά λάθη στην επωνυμία τους.

Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν χημικό που συναντάται σε υγρά αντιψυκτικά και καθαριστικά, σε υγρά αφαίρεσης χρωμάτων και καθαριστικά τζαμιών. Στην συνέχεια χρησιμοποιούν λευκαντικά για να αφαιρέσουν το μοβ χρώμα της μεθυλικής αλκοόλης και το αραιώνουν για να φτάσει τον απαιτούμενο βαθμό περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν τα μπουκάλια που αγοράζουν, να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές και να απευθύνονται σε αξιόπιστα καταστήματα για την αγορά των ποτών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης