ροή ειδήσεων

Υδατοδρόμιο και στη Σύμη



To Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τη σύναψη... και τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την αδειοδότηση και κατασκευή Υδατοδρομίου στο νησί της Σύμης συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Από το συνολικό ποσό 30.000 ευρώ θα διατεθούν για την άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας του υδατοδρομίου και 120.000 ευρώ για την κατασκευή του.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου η ίδρυση Υδατοδρομίου στη Σύμη, θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του Νομού Δωδεκανήσου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο.

Η δραστηριοποίηση υδροπλάνων δύναται να λειτουργήσει ως ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης, μία επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή, επικουρικά και συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από την ακτοπλοΐα και τις αερομεταφορές. Η λειτουργία υδατοδρομίου δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά, βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη ιδιαίτερα για τις νησιωτικές μας κοινωνίες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *