ροή ειδήσεων

Το colpo grοsso των Ελλήνων εφοπλιστών



Ένα colpo grosso ετοιμάζουν οι Έλληνες εφοπλιστές για το αμέσως προσεχές διάστημα...


Ο στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη μεγάλη κρίση, που προκαλεί στις πετρελαιοπαραγωγούς οικονομίες του πλανήτη η πτώση των τιμών του αργού, σε μεγάλη ευκαιρία για τους ίδιους.

Πώς; Αξιοποιώντας την προσπάθεια που κάνουν το ίδιο διάστημα χώρες που εξαρτώνται από τον «μαύρο χρυσό» για να προχωρήσουν σε μεγάλες αποθεματοποιήσεις, ώστε να εκμεταλλευτούν τις σημερινές χαμηλές τιμές πώλησης του πετρελαίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την κίνηση προχωρά κυρίως η Κίνα, η οποία ούτως ή άλλως είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες του ελληνικού εφοπλισμού.

Υπολογίζεται ότι το 60% των θαλάσσιων μεταφορών, από και προς τα εκεί, γίνεται μέσω ελληνόκτητων βαποριών κι αυτή είναι μια από τις βασικές αιτίες που η Ελλάδα διατηρεί τόσο στενές σχέσεις με την Κίνα, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας περισσότερα από 80 πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, έπλεαν προς κινεζικά λιμάνια, μεταφέροντας περισσότερα από 160 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.

Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος από τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο, που είναι από τα πιο ενδιαφέροντα παγκοσμίως.

voria

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *