ροή ειδήσεων

H PETA επικρίνει την Κίνα για την παραγωγή δέρματος από σκύλους



Δέρματα σκύλων χρησιμοποιούνται από κινέζικα εργοστάσια για την κατασκευή... γαντιών, παπουτσιών και άλλων εξαγώγιμων προϊόντων. Το δέρμα των σκύλων είναι σκληρό και γενικά κατώτερης ποιότητας απ' αυτό των προβάτων ή των αγελάδων, αλλά η παραγωγή του είναι φθηνότερη.

Δέρματα σκύλων χρησιμοποιούνται από κινέζικα εργοστάσια για την κατασκευή γαντιών, παπουτσιών και άλλων εξαγώγιμων προϊόντων, όπως δείχνουν εικόνες τις οποίες προμηθεύθηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Η οργάνωση PETA ανακοίνωσε πως επισκέφθηκε τρία σφαγεία και έξι βυρσοδεψεία στην κεντρική Κίνα στο πλαίσιο μιας έρευνας που διήρκεσε ένα χρόνο γύρω από τα σφαγεία σκύλων και την παραγωγή δέρματος από αυτούς.

Σε αρκετές περιοχές, τίγρεις και αρκούδες εκτρέφονται και θανατώνονται για το δέρμα και τα οστά τους.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρακτορείο Ρόιτερς σε υπαίθριο βυρσοδεψείο της επαρχίας Χέμπέι, επιβεβαιώθηκε η χρήση δερμάτων σκύλων, με τους εργάτες να τεντώνουν πλυμένα δέρματα των τετράποδων για να στεγνώσουν στον ήλιο.

Καθώς τα εστιατόρια που προτείνουν κρέας σκύλου είναι δημοφιλή σε πολλές περιοχές της χώρας, αρκετά από αυτά πωλούν στη συνέχεια τα δέρματα των ζώων σε παραγωγούς δέρματος.

Αξιωματούχοι της (σχεδόν κυβερνητικής) Ένωσης της Κινεζικής Βιομηχανίας Δέρματος αρνήθηκαν να δώσουν συνέντευξη, λέγοντας πως δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούνται σκύλοι στην παραγωγή δέρματος.

Το υπουργείο Γεωργίας δεν απάντησε σε κανένα από τα επανειλημμένα αιτήματα για συνέντευξη σχετικά με τις συνθήκες στα σφαγεία που επιβλέπει.

Η PETA και άλλες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων καταγγέλλουν πως σκύλοι σφαγιάζονται σε όλη τη χώρα και πως οι κανονισμοί για τη σφαγή ζώων δεν εφαρμόζονται.

Το δέρμα των σκύλων είναι σκληρό και γενικά κατώτερης ποιότητας απ' αυτό των προβάτων ή των αγελάδων, αλλά η παραγωγή του είναι φθηνότερη.

Πηγή: skai.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *