ροή ειδήσεων

Εκλογές 2015: Όλα όσα τα κόμματα "κουκουλώνουν" για την Αμυνα της χώρας!



Του Κων. Φράγκου*
Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που μας εξασφαλίζει πως δεν θα κυβερνηθούμε...
 από ανθρώπους καλύτερους απ' ότι μας αξίζουν.
G.B. SHAW

Δεν είμαι πολιτικός αλλά πιστεύω ότι κάθε ενεργός πολίτης πρέπει να είναι πλήρως πολιτικοποιημένος ώστε να είναι σε θέση να εκφράζει γνώμη επί των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Χώρα του. Έχω αρκετές δεκαετίες στην πλάτη μου και πάμπολλες εμπειρίες και έχω, επίσης, συμμετάσχει σε αμέτρητες ψηφοφορίες.


Πάντοτε, μα πάντοτε, οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι οι συγκεκριμένες εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες της τελευταίας 20ετίας. Η κρισιμότης αναφερόταν στην αγωνία επανεκλογή τους και στην κατάληψη - νομή της Εξουσίας. Σπάνια γίνονταν πιστευτοί. Το ίδιο και σήμερα. Οι σύγχρονοι πολιτικοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι ψευδολόγοι, ανεπαρκείς και με σχεδόν αόρατα ευρήματα εθνικής υπευθυνότητας.

Για τις προσεχείς εκλογές, θα συμφωνήσω ότι είναι κρίσιμες, όπως κατάντησαν, την Έρημη Χώρα, οι θλιβερά αποτυχόντες στην διακυβέρνησή της τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ότι η αγωνία των κομμάτων δεν διοχετεύεται στην προσπάθεια συνεργασίας για την ανεύρεση λύσεων προς Σωτηρία της Χώρας, αλλά και πάλι, στην κατάληψη - νομή της Εξουσίας από τα ίδια πρόσωπα, οικογένειες, κάστες και τα συγκροτημένα συμφέροντα.


Από την μία πλευρά έχουμε τους ήδη Κυβερνώντες, οι οποίοι, είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια της Πατρίδος και καταλήστευση των Εθνικών πόρων που αντί ν' αποχωρήσουν, θέλουν να μας .... ξανασώσουν; Εντελώς αδιάντροποι... Από την άλλη, αυτοί που την διεκδικούν, δεν μπορούν να δώσουν εικόνες και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα. Φαίνονται ως ερασιτέχνες όταν ομιλούν για Οικονομικά και Εθνικά θέματα (τα δεύτερα σπάνια τ' αγγίζουν, ενώ οι πρώτοι καθόλου)αλληλογρονθοκοπούμενοι! Η προεκλογική εικόνα είναι, ακριβώς, όπως την περιγράφει ο μεγάλος Εμμ. Ροΐδης "Το Έθνος ημών υφίσταται πολιτικήν, τινά, ζύμωσιν, καθ' ήν τα ακαθαρτώτερα στοιχεία ανέρχονται και επιπλέουσι, εν είδει εξαφρίσματος, επί της επιφανείας. Ο τοιούτος αφρός, κατέχων κατά τους Νόμους της Φυσικής, τα ανώτατα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει ασυστόλως την Ελλάδα, μέχρις ον τελειώσει η ζύμωσις και λάβει ανά χείρας ο Λαός την μεγάλη εξαφριστικήν κουτάλαν...". Δυστυχώς, κυρ - Ροΐδη μου δεν βλέπω καμία κουτάλα....

Η ανύπαρκτη ανανέωση
Οι πολιτικοί και ηθοποιοί πρέπει να
αποχωρούν εγκαίρως. Καλύτερα να ερωτούν
οι πολίτες γιατί απουσιάζουν παρά γιατί
επιμένουν να εμφανίζονται.
Μαρίκα Κοτοπούλη

Η ανανέωση του πολιτικού κόσμου, στα καθ' ημάς είναι ανύπαρκτος. Στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος κατέχει τον θώκο μόνο επί 8 χρόνια. Μετά αποχωρεί χωρίς να έχει το δικαίωμα να λαμβάνει οποιαδήποτε άλλο δημόσιο Αξίωμα.

Εδώ, αράζουν, και δεν εννοούν να φύγουν άσχετα αν κατά τη θητεία τους έβλαψαν τη Χώρα. Ξέρουν ότι οι Έλληνες είναι λωτοφάγοι με ρηχή και κοντή μνήμη.
Τι έννοια έχει να ευρίσκονται στο Κοινοβούλιο, που τους διαθέτει μάλιστα πολιτικά γραφεία με γραμματείες, εντελώς αποτυχόντες πρωθυπουργοί κ. Σημίτης, κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου; Τι προσφέρουν; Αρνητικές εμπειρίες και δυσάρεστες αναμνήσεις; Εστιάζοντας στο χώρο της Άμυνας τι θα μας προσφέρουν οι κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βενιζέλος;Δραματικά αποτυχόντες και βλάψαντες την αμυντική ικανότητα της χώρας τα μάλα; Θα επανέλθω, επειδή μιλάω για αμυντικά, στον κ. Γ. Παπανδρέου. Τι θα προσφέρει αυτός ο "κρυπτόμενος" πολιτικός που όταν τον καλούσαν να υπογράψει στο ΚΥΣΕΑ τις αμαρτωλές συμβάσεις προμηθειών οπλικών συστημάτων, αυτός, αντί να τους καταγγείλει, προφασιζόταν "κοιλιακά" και δεν προσερχόταν. Από τις θλιβερές και χρεοκοπημένες φάτσες της Εποχής 95-2010 μόνο ο κ. Κ. Σημίτης απουσιάζει, αλλά και αυτός κινείται, κατά συνήθεια του, στο παρασκήνιο.

Οι υπόλοιποι, αφού μας στραγγάλισαν, θέλουν να μας ξανασώσουν. Οι περισσότεροι μηδέποτε εργασθέντες πωρωμένοι πλήρως βιάζουν τη Χώρα πάνω από 25 χρόνια. Δεν βλέπουν τον κ. Ματέο Ρέντζι της Ιταλίας που παραμερίζοντας τις σαβούρες δημιουργεί;
Μακρηγόρησα όμως, και θ' αναφερθώ στα της Άμυνας, στον προεκλογικό αγώνα τα καυτά αμυντικά προβλήματα "κουκουλωμένα".

Τα καυτά αμυντικά θέματα κουκουλώνονται!

"Ένα κράτος για να επιζεί ελεύθερο θα πρέπει να διαθέτει την ίδια ισχύ με τους γείτονες της."Θουκυδίδης

"Εθνικό είναι το αληθές" Δ. Σολωμός

Πριν αρχίσω ν' αναφέρω, με τίτλους, τα καυτά εθνικά θέματα που δεν τ΄ αγγίζουν οι πάσης φύσεως ηγέτες μας, θα υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία. Την παρέδωσαν στους δανειστές οι ανεκδιήγητες - "πατριωτικές" Κυβερνήσεις των κ. Γ. Παπανδρέου - Παπαδήμα - Αντ. Σαμαρά και με υπογραφή του προέδρου κ. Κ. Παπούλια. Αυτά για να μη τρέφουμε παραισθήσεις.
Εν τούτοις τα κυβερνήσαντα μέχρι τώρα, ανίκανα αμαρτωλά και ανεπαρκή κόμματα, με τη σιωπηρή συγκατάθεση ή έστω μια διαμαρτυρία, της Αντιπολίτευσης άφησαν την Άμυνα να καταρρέει χωρίς να λάβουν τα στοιχειώδη μέτρα αναγκαία μέτρα.

• Υπογεννητικότητα. Το έθνος φθίνει, λιγοστεύει. Οι πολύτεκνες οικογένειες στερήθηκαν τα ολίγα προνόμια που είχαν. Το 2013, για πρώτη φορά, οι γεννήσεις είναι πολύ λιγότερες από τους θανάτους. Το ίδιο συμβαίνει και το α' εξάμηνο του 2014. Τι θα γίνει αύριο; Ποιοι θα φυλάνε τα σύνορα; Στη χώρα ζουν 2 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι που γεννούν ακατάπαυστα. Σε λίγα χρόνια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι Πακιστανός, ίσως Τζιχαντιστής, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται.
Αν ρίξουμε μια ματιά δίπλα θα εκπλαγούμε! Η Τουρκία που έχει ήδη 60.000 υπεράριθμους υποψήφιους κληρωτούς ανακοίνωσε νέο πακέτο κινήτρων για τους γονείς! 220€ για κάθε παιδί και αναμνηστικά χρυσά νομίσματα για τις πρωτόγεννες! (Καθημερινή 10/01/14).

Αν προσθέσει κανείς την άφρονα και εγκληματική μείωση της θητείας σε 9 μήνες (2009) από τον κ. Ε. Μεϊμαράκη για άγρα ψήφων τότε μπορεί να υποθέσει το πόσο "κολοβές" είναι οι δικές μας ΕΣΣΟ. Και παραπέρα, όποιος ρωτήσει το ποσοστό στελέχωσης των μονάδων Συνόρων, θα του βάλουν πιπέρι στο στόμα. Το ίδιο θα συμβεί αν ρωτήσει πόσες χιλιάδες (ναι χιλιάδες) είναι οι "ρουσφετοφόροι" που υπάρχουν σε "μονάδες πρόσω" του Λεκανοπεδίου!

• Ουδείς ασχολείται με τα ποσοστά διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων και την αιτία του προβλήματος. Προπάντος μας θίγουν οι "συνάδελφοι" προκάτοχοι. Έχει ρωτήσει κάποιος Αξιωματούχος για την διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων PUMA και APACHE καθώς και την αχρήστευση των ελικοπτέρων DAUPHIN; Με τα CHNOOK τι γίνεται; Πόσα F16 από τα 160 ίπτανται;

• Επίσης ουδείς ασχολείται με την βραδύτητα προώθησης υποθέσεων εκσυγχρονισμού και βελτίωσης λειτουργίας οπλικών συστημάτων.

• Η συντήρηση πως πάει; Ανταλλακτικά υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν ποιοι είναι υπεύθυνοι; Μήπως κάποιοι περίεργοι νόμοι εποχής BENI;

•Τί γίνονται τα Αντισταθμιστικά; Θα συνεχίσουν να είναι παίγνιο ανθρώπων του παρασκηνίου, εντός και εκτός ΥΕΘΑ; Θα συνεχίσει να υπάρχει η αιγίδα συγκάληψης της Γεν. Δ. Εξοπλισμών;

• Τέλος, τι γίνεται με το φρόνημα των στελεχών, που μεθοδικά, το έχουν καταβαραθρώσει οι πατριώτες πολιτικοί από εποχής ΒΕΝΙ και εντεύθεν;

Ασφάλεια - προβοκάτσια και Τζιχάντ

"Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν"
Αίσωπος

Ασχολείται κανείς με τα τεκταινόμενα στη Θράκη που εκτουρκίζεται με την ανοχή της Ελληνικής Εξουσίας; Υπάρχει συνεχής αγωνία για τις ευαίσθητες περιοχές των νησιών ώστε να αντιμετωπισθεί πάραυτα κάποια Τουρκική ενέργεια ή προβοκάτσια;

Είναι γνωστό ότι οι γείτονες κινούμενοι μεθοδικά και προγραμματισμένα καιροφυλαχτούν και επωφελούνται από αδυναμίες μας...." προσθέτει η Καθημερινή (11/01).
Τι θα πει ο κ Δένδιας αν σε ένα, τυχαίο ας το πούμε, επεισόδιο σε νησί, αποκαλυφθεί ότι η στελέχωση μιας μονάδας είναι 40% ενώ μια της Αθήνας 500%.

Υπάρχει, εξάλλου, κάτι το σοβαρότερο απ' όλα τα παραπάνω :

• Ελέγχονται και πως τα 2 εκ Ισλαμιστών που βρίσκονται σήμερα στην Χώρα; Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους πράκτορες έτοιμοι για παρέμβαση, όπως να την πούμε αυτή.

• Έχει ερευνηθεί η ύπαρξη Τζιχαντιστών που έχουν βρει τρόπους να λάβουν ελληνική υπηκοότητα; Δεν κινδυνολογώ αλλά δεν απορρίπτω ασυζήτητα ενδείξεις ή πληροφορίες. Φυλάσσονται πιθανοί στόχοι κ. Κικίλια ή το υπουργείο σας συνεχίζει να διαθέτει 3000 αστυνόμους προς "φύλαξη" ανυπόληπτων και ξεπερασμένων "celebrities"; Πόσους διαθέτετε για την προστασία του Εθνικού Κεφαλαίου που λέγεται κ.Μιμή Λιάνη; Πόσες δεκάδες "προστατεύουν" (από τι;) τον τ. Πρόεδρο κ. Σαρτζετάκη; Άντε και καλές κάλπες (ή κάλτσες κατά ΓΑΠ).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *