ροή ειδήσεων

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Φορολόγηση έως και 60% στα εισοδήματα


Το 60% ο δυνητικός ανώτατος φορολογικός συντελεστής για το τμήμα εκείνο του εισοδήματος,... που ξεπερνά τα 80.000 ευρώ.
Συντελεστή φορολόγησης 50% προανήγγειλε, μέσω συνέντευξής του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά: «Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ’ την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο αν κάνει λόγο για περισσότερους φόρους, για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως, σε ένα σημείο, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα».

Και συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες. Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο -το νεοφιλελεύθερο- που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες».

Ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε, ωστόσο, στο ζήτημα, με νεώτερες δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή «Παραπολιτικά» και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε έτι περαιτέρω, καθώς προανήγγειλε αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων έως και 60%.

Σημειώνεται ότι, εφόσον εφαρμοστεί αυτό, ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, από 42% που είναι σήμερα, θα αυξηθεί στο 50%-60% για το τμήμα του εισοδήματος που ξεπερνά, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, τις 80.000.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος: «Άρα, η στρατηγική είναι μετά, όταν δηλώνονται κανονικά, να αυξηθεί και ο ανώτατος συντελεστής, που μπορεί να πάει στα 50 και στα 60 -που θυμίζω θα είναι οριακός συντελεστής. Δεν σημαίνει ότι θα πληρώνεις 50 και 60 από το πρώτο ευρώ, αλλά θα πληρώνεις αυτό μετά από τα 80 χιλιάδες... Για το κομμάτι που είναι πάνω από το 80 χιλιάδες».

protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/1/15 19:09

    Ο σύριζα συναγωνίζεται με την νέα δημοκρατία ποιος θα κλείσει τα περισότερα μαγαζιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/1/15 01:03

      Ποιός βγάζει 80.000 ευρώ όμως εσύ εγώ ?
      Ο μέσος πολίτης ο μέσος επαγγελματίας ΣΗΜΕΡΑ 80.000 ευρώ δεν βγάζει !

      Άρα είναι για τους πλούσιους που δεν πλήσανε όπως πρέπει ως τώρα, δεν γίνεται να πληρώνουμε μόνοι εμείς οι φτωχοί οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι ας πληρώσει και κανένας ΜΑΤΣΟ πλούσιος πια !!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *