ροή ειδήσεων

Εκλογές και άστεγοι...


Περνώντας συχνά από την οδό Σοφοκλέους, γύρω στις...

11.30 με 12.00 το μεσημέρι, βλέπω ανθρώπους να συνωστίζονται έξω από μια σιδερένια πόρτα. Είναι σαν όλους εμάς, με περίσσια θλίψη και οργή όμως στο βλέμμα.
Είναι άνθρωποι που περιμένουν υπομονετικά κάθε μέρα, ν' ανοίξει αυτή η σιδερένια πόρτα. Αυτή που θα τους οδηγήσει σ' ένα χώρο όπου θα πάρουν το καθημερινό τους γεύμα.

Είναι κάποιοι από τους άστεγους και τους φτωχούς της πόλης που μετέχουν στα συσσίτια του Δήμου. Δεν είναι οι μοναδικοί φυσικά, συσσίτια οργανώνονται και από άλλους φορείς σε διαφορετικά σημεία. Στη Σοφοκλέους, παρατηρώ πως κάθε φορά αυτοί που συμμετέχουν είναι και περισσότεροι. Kαι απ' ό,τι μαθαίνω, αυτό συμβαίνει παντού.

Αναρωτιέμαι, αν όλους αυτούς τους αγγίζουν όλα όσα μας απασχολούν εμάς αυτές τις μέρες. Η προεκλογική περίοδος, τα συνθήματα, οι κραυγές, ο πιθανός νικητής, οι υποσχέσεις, οι συγκεντρώσεις, το ενδεχόμενο συνεργασιών, το ενδεχόμενο ρήξης με τους Ευρωπαίους, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, ο βάσιμος ή αβάσιμος φόβος που διαχέεται.

Ακούγεται παράταιρο ένας άστεγος ή ένας πολύ φτωχός να ενδιαφέρεται για το αν στη χώρα μας θα έχουμε το ίδιο ή άλλο νόμισμα, αν θα αγοράσει η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Μοιάζει σαν απόλυτα ειρωνικό να τους απασχολεί η προεκλογική περίοδος και όσα την συνοδεύουν. Όταν κυνηγάς, στην κυριολεξία, τον τρόπο με τον οποίο θα χορτάσεις την πείνα σου κάθε μέρα, έχει σημασία αν θα σχηματισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση; Όταν ψάχνεις το πιο ζεστό υπόστεγο κάθε βράδυ για να ξαπλώσεις, σε νοιάζει τι λέει ο κάθε πολιτευτής;

Μπορεί ν' ακούγεται παράλογο, αλλά δεν ειναι. Η απάντηση είναι πως ναι. Ναι, οι εκλογές αυτές αφορούν και αυτούς τους ανθρώπους, ίσως (θα έπρεπε) να αφορούν κυρίως αυτούς τους ανθρώπους. Και ναι, ψηφίζουμε και γι' αυτούς. Και όπως το ερμηνεύει ο καθένας...



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/1/15 09:29

    Η ελπιδα ερχεται λεει η πινακιδα στο βαθος.Η ελπιδα ομως που ερχεται,τον προσπερναει τον αστεγο με την μορφη των κοιλαραδων παπαδων οι οποιοι αδιαφορουν παντελως.Πηγαινετε αυριο να τους φιλησετε το χερι και να τους δωσετε απο το υστερημα σας "υπερ των φτωχων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/1/15 16:38

      Αν μας δίδασκαν την πραγματική ιστορία στο σχολείο, θα βλέπαμε έναν ΟΧΕΤΟ από την μεριά της εκκλησίας. Πριν πέση η Κωσταντινούπολη είχαν πάει στα Προύσα με χρυσάφι πεσκέσι στον σουλτάνο και του δήλωσαν υποταγή ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που πάρει την πόλη. Διαβάστε, διαβάστε τα αίσχη που κάνανε και τους φιλάτε το χέρι ακόμα, αυτοί οι προνομοιούχοι "αντιπρόσωποι του θεού" με τις οφσορ, τις καταθέσεις εκατομμυρίων στις τράπεζες και τα τόσα σεξουαλικά σκάνδαλα και απάτες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *