ροή ειδήσεων

Εκπληκτοι οι σεισμολόγοι με το επίκεντρο του σεισμού



Στις 08:32 - Σύγχυση για τη σεισμική δόνηση των 3,3 Ρίχτερ...

Στα 5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος - Το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό από προηγούμενες δονήσεις, όμως το Μαρούσι που ήταν το επίκεντρο δεν έχει δώσει σεισμούς

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:32 σήμερα το πρωί στην Αττική.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας.

Οπως είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο καθηγητής καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επίκεντρο ήταν το Μαρούσι, ενώ στον χάρτη φαίνεται πως σεισμός είχε επίκεντρο ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και στο Mall.



Σημειώνεται πως ο σεισμός που ήταν επιφανειακός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, χωρίς όμως να υπάρχουν έως τώρα πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Με βάση τα όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας πάντως το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό από προηγούμενες δονήσεις, ενώ οι υπεύθυνοι του Γεωδυναμικού δηλώνουν έκπληκτοι από την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός, καθώς μόνο πριν 20 ημέρες η περιοχή έδωσε ξανά έναν μικρό σεισμό.

Νωρίτερα πάντως ο κ. Λέκκας είχε δηλώσει πως ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την Παλλήνη με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή σύγχυση, ήσσονος ωστόσο σημασίας, αν και ο σεισμός έγινε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας και στην καρδιά της Αθήνας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Λίγη ώρα πριν τις 10:00, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς, σημείωσε πως επίκεντρο του σεισμού είναι το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Ακόμη, τόνισε πως ο σεισμός ήταν 3,2 Ρίχτερ και όχι 3,3 Ρίχτερ, ενώ υπολόγισε το εστιακό βάθος στα 12 και όχι στα πέντε χιλιόμετρα.

«Είναι ένα μικρό ρήγμα από τα πολλά ρήγματα που έχει το λεκανοπέδιο», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως δεν δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά μικρές σεισμικές δονήσεις.

«Από 16 Νοεμβρίου έχουν γίνει 31 δονήσεις με μικρά μεγέθη», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *