επικαιρότητα

"Φαντάσματα" στο Αιγαίο "βλέπουν" οι Τούρκοι! Ανακοίνωση "παραμύθι" από το τουρκικό επιτελείοΞανά - μανά από την Άγκυρα περί δήθεν ''παρενόχλησης'' τουρκικών μαχητικών... F -16 από ελληνικά Φάντομ (F – 4/2000) στο Αιγαίο. Σε μια προσπάθεια να διατηρεί την ένταση αλλά και για να εμφανίσει την ίδια ως ...θύμα, η Τουρκία ισχυρίζεται, με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών
Ενόπλων Δυνάμεων ότι η Ελλάδα προέβη και πάλι σε ''παρενόχληση''.

Μάλιστα μπερδεύοντας - ή αγνοώντας - την αεροπορική βάση από την οποία απογειώθηκαν τα ελληνικά αεροσκάφη αεράμυνας, αναφέρει ότι τουρκικά F - 16
παρενοχλήθηκαν για 40 δευτερόλεπτα από ελληνικά αεροσκάφη.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του , όπως αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Ihlas, αναφέρονται τα εξής: ''Δύο τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο δέχθηκαν παρενόχληση, στις 15.24, με εγκλωβισμό ραντάρ, για 40 δευτερόλεπτα , βόρεια της Χίου, σε ύψος 500 πόδια, από δύο ελληνικά F – 4/2000, που απογειώθηκαν από τη βάση της Αγχίαλου. Τα αεροσκάφη μας - συνεχίζει τον ισχυρισμό η τουρκική πλευρά- ανταποκρίθηκαν απέναντι στα ελληνικά αεροσκάφη με τον ίδιο τρόπο''.

Στην πραγματικότητα η είδηση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ihlas, αφορά μια ακόμα τουρκική πρόκληση αφού χθες έξι τουρκικά F-16 μπήκαν παράνομα -ως σχηματισμός αεροσκαφών- στο FIR Aθήνας και κάποια από αυτά έκαναν παραβίασαν οκτώ φορές τον εθνικό εναέριο χώρο Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική από ελληνικά αεροσκάφη που πάντως δεν απογειώθηκαν από την ...Αγχίαλο. Η διαδικασία της αναγνώρισης /αναχαίτισης παρουσιάζεται προκλητικά από την Τουρκία ως ...παρενόχληση.

Φαντάσματα τα ...''Φαντομ'!

Όσον αφορά δε την κατά ''τον ίδιο τρόπο'' δήθεν ανταπόκρισή των τουρκικών μαχητικών έναντι των ελληνικών, έ,είναι τόσο αλήθεια όσο και η απογείωση των ''Φάντομ'' από την ...Αγχίαλο!
Τώρα από που απογειώθηκαν τα ''Φάντομ'' ας το αφήσουμε...
Τι ...φαντάσματα θα ήταν τότε!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/1/15, 10:31 μ.μ.

    Όταν θα τους "παρενοχλήσουμε" πραγματικά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Θα πέφτουν σαν τις μύγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης