ροή ειδήσεων

Μία ακόμη αποτροπή αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου



Υποδυόμενος τον μαθητή, εκδήλωσε σε chat ιστοσελίδας την πρόθεσή του...

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, απετράπη προχθές από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για περίπτωση 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος υποδυόμενος τον ανήλικο μαθητή σε ιστοσελίδα διαδικτυακών παιχνιδιών, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Πιο αναλυτικά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώθηκε από χρήστη ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι άλλος χρήστης, φερόμενος ως μαθητής, εκδήλωσε μέσω μηνυμάτων (chat), την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, ενημερώνοντας ότι προηγουμένως θα προέβαινε σε πράξεις αντεκδίκησης σε βάρος συμμαθητών του, για προσωπικούς λόγους.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και επικοινωνία με το διαχειριστή της συγκεκριμένης σελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών και άμεσα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανωτέρω χρήστη.

Αμέσως ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία Αστυνομικών και συγγενών του σε ψυχιατρικό τμήμα Νοσοκομείου, όπου εξετάστηκε και στη συνέχεια αποχώρησε καθώς δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *