ροή ειδήσεων

Ποιοι δικαιούνται να μην ψηφίσουν



Διαβάστε όλες τις εξαιρέσεις του Νόμου...
Εγκύκλιο σχετικά με τους εκλογείς που δικαιολογούνται να μην ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η ψήφος είναι υποχρεωτική. Πρόκειται για όσους έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους, όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό και όσους έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω της μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Επίσης, δικαιολογείται να μην ψηφίσουν υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κ.ά. λόγω σοβαρής υπηρεσιακής ανάγκης και όσοι δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

Παράλληλα, σε απόφαση για τον καθορισμό ωρών λειτουργίας και βαθμού έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων των εκλογικών κέντρων, προχώρησαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με την απόφαση, χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, επιτρέπεται μόνο μία ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες κεντρικές ή τοπικές συγκεντρώσεις τις παρακάτω ώρες:

α) Από 19.00 - 22.00 την προηγούμενη από τη συγκέντρωση ημέρα.

β) Από 11.00-13.00 την ημέρα της συγκέντρωσης.

γ) Μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης, και

δ) Δέκα πέντε (15) λεπτά της ώρας μετά τη λήξη της συγκέντρωσης.

Τις παραπάνω ώρες επιτρέπεται η εκφώνηση μόνο συνθημάτων. Κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η μετάδοση μουσικών υποκρούσεων και ασμάτων στις περιπτώσεις (γ) και (δ) της προηγουμένης παραγράφου.

Ο βαθμός έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 D.B. στην πηγή εκπομπής. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η χρήση των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε ώρες κοινής ησυχίας.

Απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, κάθε μορφής, σε περίπτερα ή άλλες κατασκευές, σε τροχόσπιτα που θα τοποθετηθούν από τα κόμματα σε χώρους που θα παραχωρηθούν σε αυτούς από τους δήμους, έστω και αν σε κάποιο από αυτά χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εκλογικού κέντρου.

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα, εφόσον γειτνιάζουν με νοσηλευτικά ιδρύματα ή σχολεία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *