ροή ειδήσεων

Επείγον σήμα της Europol στην Αθήνα για 7 καταζητούμενους τζιχαντιστές



Χτύπημα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου περιμένουν οι ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές... Λίστα με ονόματα 7 τζιχαντιστών έστειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα.

Λίστα με τα ονόματα 7 τζιχαντιστών, που ενδέχεται να επιχειρήσουν τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένα οχήματα σε ευρωπαϊκή χώρα έως τις 17 Ιανουαρίου, έστειλε με κατεπείγον σήμα της η EUROPOL, προς όλες τις διωκτικές αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συγκεκριμένο σήμα ζητείται από τις ελληνικές διωκτικές αρχές να ερευνήσουν αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα και αν ναι να δοθούν τα στοιχεία τους προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνησή τους μέσω αεροδρομίων χωρών της Ε.Ε.

Εχουν αποσταλεί και φωτογραφίες για να διαπιστωθεί μήπως οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει ή προσαγάγει κάποιους εξ αυτών με άλλα στοιχεία ταυτότητας.
Από τις πρώτες έρευνες στελεχών των αρμοδίων διωκτικών αρχών, τα τελευταία 24ωρα, δεν έχουν εντοπιστεί άτομα με τα συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας.

Στο ίδιο σήμα περιλαμβάνεται και το όνομα της 26χρονης Χαγιάτ Μπουμεντιέν, συντρόφου του Αμεντί Κουλιμπαλί.
Επισημαίνεται ότι η συνεργασία των διωκτικών αρχών ευρωπαϊκών χωρών και η ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων έχει ενταθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σήμα περιλαμβάνεται και το όνομα της 26χρονης Χαγιάτ Μπουμεντιέν, συντρόφου του Αμεντί Κουλιμπαλί, πρωταγωνιστή της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει περάσει από τη χώρα μας, όπως και να υπάρξουν έντονες αναζητήσεις για το ενδεχόμενο επιστροφής της προς χώρες της Ε.Ε..

Τα πρόσωπα της λίστας φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με ιδιώτες από τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη Ρωσία, μέσω τσετσένου ισλαμιστή.

Οι ύποπτοι της λίστας, σύμφωνα με το επείγον σήμα, φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με ιδιώτες από τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη Ρωσία, μέσω τσετσένου ισλαμιστή. Τα άτομα αυτά φέρεται να έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη, όπως και τα αδέρφια Κουασί, που αιματοκύλισαν το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo».

Πιθανές χώρες εκδήλωσης της επίθεσης είναι η Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Την ίδια ώρα στην Ιταλία, ερευνα σε βάρος δέκα προσώπων, φερόμενων ως ισλαμιστών εξτρεμιστών, με την κατηγορία της ανατρεπτικής και τρομοκρατικής δράσης ξεκίνησε η εισαγγελία της Ρώμης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *