ροή ειδήσεων

Το κρουαζιερόπλιο FSC FANTASIA, ήταν συνεπές στο... ραντεβού στη Ρόδο



Το πρώτο κρουαζιερόπλιο για αυτη τη χρονιά το FSC FANTASIA , ήταν συνεπές στο... ραντεβού του και έδεσε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ifmedia το κρουαζιερόπλιο μεταφέρει 3,404 επιβάτες ενώ έχει πλήρωμα 1269 ατόμων

Ειδικότερα μεταφέρει Γάλλους (793) Γερμανούς (716) Ιταλούς (664) Κινέζους (137) Χονγκ Κονγκ (116) Βραζιλιάνους (98) Ουγγαρία(60) Αυστριακούς (84) Αυστραλούς (62) Αργεντινούς (62).

Οι περισσότεροι επιβάτες βρήκαν την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες, να κάνουν βόλτα στην πόλη και να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της, ενώ κάποιοι άλλοι προγραμμάτισαν εξορμήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 4 το απόγευμα με προορισμότην Μάλτα, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να καταπλεύσει πάλι στο λιμάνι της Ρόδου.

ifmedia.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διοργάνωση της υποδοχής του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του έτους 2015
MSC Fantasia από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου διοργάνωσε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 εκδήλωση υποδοχής του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που αφίχθηκε στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου για το έτος 2015. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia προσέγγισε το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου στις 08:00 το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και παρέμεινε έως τις 16:00 το απόγευμα οπότε και αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που πραγματοποιεί, τη Βαλέτα της Μάλτας.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia ανήκει στην εταιρία Mediterranean Shipping Cruises Company και είναι ιταλικών συμφερόντων (Νάπολη) με έδρα τη Γενεύη. Η εταιρία συνολικά έχει στην ιδιοκτησία της δεκατρία πλοία και το MSC Fantasia είναι το μεγαλύτερο πλοίο της εταιρίας και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει φτιαχτεί ποτέ για ευρωπαϊκή εταιρεία κρουαζιέρας. Είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας και ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και την ασφάλειά του. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ανήκει στη κατηγορία EcoShips.

Ναυπηγήθηκε το 2008, έχει βάρος 137.936 τόνους, μήκος 333,3 μέτρα και μεταφέρει 3.403 άτομα, οι οποίοι είναι κυρίως Ευρωπαίοι, Ιταλοί και Γερμανοί, αλλά και Αμερικανοί, Ιάπωνες, Κινέζοι και πολίτες άλλων χωρών του κόσμου. Το πλήρωμά του ανέρχεται στα 1.278 άτομα. Έχει κοινόχρηστους χώρους συνολικής επιφάνειας 27.000 τετραγωνικών μέτρων, 71 σουίτες με butler service, 5 εστιατόρια, 4 πισίνες, 12 υδρομασάζ, καφέ, καταστήματα, spa, παιδότοπο, εξομοιωτή Formula 1, διαδραστικό 4d σινεμά, θέατρο 1.000 θέσεων και άλλα. Διαθέτει σκαλοπάτια από κρύσταλλο Swarovski ενώ οι επιβάτες του έχουν τη δυνατότητα να κοιτούν τον ουρανό δια μέσω διάφανης οροφής.

Την ίδια δυναμική έχουν και άλλα πλοία της εταιρίας όπως το MSC Splendida (2009), το MSC Divina (2012) και το MSC Preziosa (2013). Ο μέσος όρος ζωής όλων των πλοίων της εταιρίας ανέρχεται στα επτά έτη. Στη Ρόδο την εταιρία εκπροσωπεί το τουριστικό πρακτορείο Rodos Port Shipping Agents του κυρίου Νικόλαου Ψυλλάκη.

Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα ξεκίνησε από το λιμάνι της Γένοβας την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κατάκολο, το Ηράκλειο, τη Σμύρνη, τον Πειραιά και σήμερα τη Ρόδο. Επόμενοι σταθμοί της εντεκαήμερης κρουαζιέρας θα είναι η Βαλέτα, η Μεσίνα, τα Τσιβιταβέκια και θα καταλήξει και πάλι στο λιμάνι της Γένοβας την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia έκανε «ποδαρικό» στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο για το 2015, σε μία σαιζόν που σύμφωνα με τον πράκτορα κύριο Νικόλαο Ψυλλάκη οι αφίξεις από κρουαζιέρες αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Στο πρόγραμμα της εταιρίας περιλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου μία προσέγγιση στο λιμάνι της Ρόδου κάθε μήνα έως το Μάιο. Η επόμενη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015.

Το πρωί του Σαββάτου στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου επικρατούσε μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. του Δήμου Ρόδου είχε ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που περιελάμβανε μελωδίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Χατζηδάκη. Τη Φιλαρμονική διηύθυνε ο κύριος Δημήτριος Χαλκιάς.
Η κυρία Σέβα Μαργαρίτη- Καταβενάκη, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Ρόδου, ντυμένη με τοπική παραδοσιακή στολή, μοίραζε το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στους ταξιδιώτες προσφέρθηκαν τσάι, αναψυκτικά και βουτήματα, προσφορά της δημοτικής εταιρίας Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.
Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης μοίραζε στους επιβάτες δωράκια με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τα οποία κατενθουσίασαν τους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα μοίραζε συσκευασίες με τσάι του βουνού και ρίγανη. Ο κύριος Παγωνάκης συνομίλησε με πολλούς από τους επισκέπτες της Ρόδου και τους εξήγησε τη σημασία και τον τρόπο παραγωγής των συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων.

Τα μέλη του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής «Η Πρόοδος» παρουσίασαν ροδίτικους παραδοσιακούς χορούς στους παρευρισκόμενους. Τα μέλη του Συλλόγου πλαισίωσαν ο κύριος Μιχάλης Λαουντός (λύρα) και ο κύριος Κωνσταντίνος Μακρής (λαούτο).

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρίες Σέβα Τσίμπλη, Δέσποινα Αντωναράκη και Αναστασία Σαββιού και ο κύριος Βλάσης Φακιόλης μοίρασαν έντυπο υλικό σε όσους επιθυμούσαν να εκδράμουν στο νησί της Ρόδου και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Μάλιστα πολλοί από αυτούς ήθελαν να ενημερωθούν εκτενώς για το νησί μας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υποδοχής, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο μία μικρή δεξίωση όπου παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κύριος Μιχάλης Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. κύριος Γιάννης Κούρτης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης, η Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κυρία Φωτεινή Καράμπελα, ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κύριος Ιωάννης Αργυρίου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κύριος Νικόλαος Αρμπουνιώτης, ο Διευθυντής του Τελωνείου Ρόδου κύριος Βασίλειος Κούρτης, ο Υπαστυνόμος Α΄ κύριος Βασίλειος Έξαρχος, ο Διευθυντής Εκμετάλλευσης και Διοικητικού κύριος Επαμεινώνδας Αξιώτης, ο Διοικητής Λιμανιού κύριος Δημήτριος Συκιανάκης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τεχνικού Τμήματος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίκα Δεληγιάννη, ο Σύμβουλος Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων κύριος Παναγιώτης Ντόκος, ο Αξιωματικός του Ελέγχου Διαβατηρίων του Τουριστικού Λιμανιού Ρόδου κύριος Φίλιππος Φιλίππου και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του Δήμου Ρόδου κυρία Μαρία Καραμπίνη.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *