ροή ειδήσεων

Οργή Κωσταράκου στην διάσωση του Norman Atlantic! Τι εξόργισε τον Α/ΓΕΕΘΑ;


“Φέρτε μου κάποιον που να μιλάει ιταλικά”! Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος... “κόκκινος” από θυμό στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων την νύχτα της τραγωδίας με το Noeman Atlantic. Τι είχε συμβεί και είναι ενδεικτικό της κακής συνεργασίας ελληνικών και ιταλικών αρχών στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Το πρώτο ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής ΠΑ ήταν έτοιμο να αξιοποιηθεί επιχειρησιακά στην επιχείρηση διάσωσης. Εκείνη την στιγμή ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και όλοι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ήταν στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Αξιωματικός αναφέρει στον επικεφαλής του ΕΘΚΕΠΙΧ με όλους αυτούς παριστάμενους ότι οι Ιταλοί δεν “επλέκουν” το ελικόπτερό μας στην επιχείρηση.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία και σήκωσε το τηλέφωνο για να μιλήσει στην άλλη γραμμή με τους ιταλούς που συντόνιζαν την επιχείρηση. Για αρκετά λεπτά ο Κωσταράκος εξηγούσε στον συνομιλητή του γιατί τα ελληνικά ελικόπτερα πρέπει άμεσα να εμπλακούν στις επιχειρήσεις. Ξαφνικά σταμάτησε και γυρνώντας προς τους αξιωματικούς ζήτησε να του φέρουν αμέσως “κάποιον που να μιλάει ιταλικά”! Επειδή τα αγγλικά του Κωσταράκου είναι δεδομένα ,υποθέτουμε ότι ο ιταλός υψηλόβαθμος αξιωματικός που συνομιλούσε μαζί του δεν έπρεπε να τα …πολυσυμπαθούσε . Ένα μικρό δείγμα των τεράστιων δυσκολιών συνεννόησης που υπήρξε στον συντονισμό της διάσωσης. Τον οποίο ακόμη δεν εχει ξεκαθαριστεί γιατί δεν τον ανέλαβε η Αθήνα…

πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *