ροή ειδήσεων

Το ρόδι, το τριαντάφυλλο, η αλλαγή και ο χαμός που έφερε στα social media το νέο κόμμα



Αποδοκιμασίες, ενστάσεις, συζητήσεις και "βροχή" τα likes στη σελίδα...
που δημιουργήθηκε στο facebook για το "Κίνημα Αλλαγής"

Χαμός γίνεται στα social media από την στιγμή που το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου το «Κίνημα Αλλαγής» δημιούργησε την δική του σελίδα στο facebook.

Τα… γαλλικά από αρκετούς χρήστες των social media είναι πολλά και η υποδοχή θα έλεγε κανείς που επιφυλάσσεται στο νέο κόμμα, σε επίπεδο πάντα διαδικτύου, μόνο με τα…ρόδια και τα τριαντάφυλλα, δεν είναι.

Αυτό που κάνει εντύπωση μπαίνοντας αρχικά στην σελίδα του «Κίνημα Αλλαγής» είναι ότι κάτω από την ονομασία του κόμματος, υπάρχει και η επιγραφή political party, που παραπέμπει, μάλλον στην δημιουργία ενός νυχτερινού πάρτι, παρά μίας νέας πολιτικής κίνησης.


Ωστόσο, έχει τον αέρα του μοντέρνου και δείχνει ότι το νέο κόμμα έχει συνειδητοποιήσει τον ρόλο που έχει το διαδίκτυο στην επικοινωνιακή διαφήμιση, ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο.



Βέβαια, είπαμε ότι οι παρατηρήσεις και οι ενστάσεις είναι πολλές και αρκετές και ο καθένας τις εκφράζει με τον δικό του τρόπο. Άλλος με τα «γαλλικά» του, άλλος με φωτογραφίες που δείχνουν την αποδοκιμασία τους και άλλος πιο περιπαικτικά, βάζοντας για παράδειγμα ακόμα και τραγούδι του Τριαντάφυλλου (Μη με τρυπάς σαν το τριαντάφυλλο) προφανώς λόγω του λογότυπου του κόμματος.

Και εδώ είναι που γίνεται ακόμα περισσότερη συζήτηση. Στο λογότυπο. Το λογότυπο σύμφωνα με τους δημιουργούς της σελίδας έχει να κάνει με το «Ρόδο του Σοσιαλισμού». Το ρόδο που σύμφωνα με την παράδοση, αλλά και την λογοτεχνία, παραπέμπει σε ένα κλίμα εύφορο, σε ένα κλίμα αισιοδοξίας, φέρνοντας μας στην μνήμη μας το γνωστό ποίημα του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Η τρελή ροδιά»».

Όμως το συγκεκριμένο ρόδο μοιάζει περισσότερο με τριαντάφυλλο (δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα αν ματώνει...) και η αλήθεια είναι ότι παρόμοια λογότυπα, έχουμε δει πάμπολλα στην διαφημιστική αγορά, από διαφόρων ειδών εταιρίες.

Πάρτε ένα μικρό δείγμα από παρόμοια λογότυπα









Το όνομα και αυτό προέρχεται από την λέξη "Αλλαγή" που ως γνωστόν αποτέλεσε κυρίαρχο σύνθημα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, την δεκαετία του '80, την εποχή που το ΠΑΣΟΚ διεκδικούσε τα ηνία της εξουσίας. Λέξη που φυσικά συναντάμε ακόμα και σήμερα σε διάφορους χώρους, ενώ στην Πάτρα ειναι γνωστό ότι υπάρχει και εφημερίδα με την ίδια ονομασία.

Όσο λοιπόν και αν είναι νέο το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και όσες νέες ιδέες και αν φέρνει (όπως υποστηρίζει τουλάχιστον) στην πολιτική σκηνή του τόπου, από πλευράς πρωτοτυπίας και επικοινωνιακής διαφήμισης, μάλλον δεν κερδίζει και τις εντυπώσεις. Από την άλλη βέβαια ας υπογραμμίσουμε ότι μέσα σε λίγη ώρα από την στιγμή που δημιουργήθηκε η σελίδα ξεπέρασε τα 1.000 likes.


Ωστόσο, αυτό που μένει ανοικτό και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι αν όντως η σελίδα αυτή που δημιουργήθηκε είναι και η επίσημη σελίδα του νέου κινήματος ή αν κάποιος ή κάποιοι την δημιούργησαν έτσι για να κάνουν την πλάκα τους...

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/1/15 19:58

    Μαύρο κατάμαυρο στους υπεύθυνους του "Διοικώ ένα διεφθαρμένο κράτος" και του "λεφτά υπάρχουν" βέβαια ξέχασε να πει "ανεπάρκεια υπάρχει" σε αυτόν και σε όλους που κατέστρεψαν με την διαφθορά την χώρα αυτή. Αλλά όπως είπε και ο Πλάτων στην Πολιτεία..... "το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι τεράστιο" και πάνω σε αυτό το ποσοστό βασίζονται τα κοράκια για να ξανασκίσουν τις σάρκες αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *