ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα, έσερνε με το τζιπ ακρωτηριασμένα πτώματα! [video]


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ!...

Πρόκειται για τον διαβόητο βέλγο τζιχαντιστή που είχε πάει για να πολεμήσει στη Συρία και φέρεται ότι επέστρεψε για να οργανώσει την επιχείρηση από την Ελλάδα ή την Τουρκία, εναντίον του Βελγίου...

"Οι ερευνητές μας καταζητούν τον χρηματοδότη και αρχηγό του τζιχαντιστικού πυρήνα" Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, κυρίως με τη βοήθεια του FBI, υποστηρίζει η εφημερίδα "Λα Ντερνιέρ Ερ".

Ηλικίας 27 ετών, ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος έχει ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είναι ένας Βέλγος μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ, μια λαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Εμφανίζεται σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στο Ίντερνετ. Σε ένα απ' αυτά, οδηγεί ένα όχημα που σέρνει πτώματα τα οποία έχουν ακρωτηριασθεί από μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης.




Ο μικρός, 13χρονος αδελφός του είχε πάει στη Συρία για να τον συναντήσει και φωτογραφίες στις οποίες ο ανήλικος εικονίζεται να ποζάρει με όπλα είχαν προκαλέσει ανησυχίες το περασμένο καλοκαίρι στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η έρευνα για τον πυρήνα άρχισε στο διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λόγω ύποπτων τηλεφωνημάτων που δεχόταν ένας κρατούμενος στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη (ανατολικό Βέλγιο). Υποκλοπές αποκάλυψαν πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ επικοινωνούσε με τους ύποπτους τζιχαντιστές μέσω του κρατουμένου αυτού, ο οποίος είναι ο αδελφός του ενός από τους δύο υπόπτους που σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε έφοδο της αστυνομίας στο Βερβιέ (ανατολικό Βέλγιο).

Σύμφωνα με το VTM, τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίσθηκε ότι έγιναν από την Ελλάδα. Η "Ντερνιέρ Ερ" προσθέτει πως ο ύποπτος μπορεί επίσης να βρίσκεται στην Τουρκία.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η ομοσπονδιακή εισαγγελία που είναι αρμόδια για την έρευνα ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Το VTM υποστηρίζει επίσης πως οι βελγικές αρχές ήρθαν σε επαφή με τους έλληνες ομολόγους τους για να τους ζητήσουν να επέμβουν εναντίον του φερόμενου ως "εγκεφάλου" του πυρήνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το βράδυ της Πέμπτης, μετά την κυκλοφορία του Charlie Hebdo στο Βέλγιο, έγινε φανερό πως οι τζιχαντιστές επρόκειτο να χτυπήσουν την επομένη το πρωί και τότε ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εναντίον αυτής της ομάδας.


Πανευρωπαϊκός τρόμος

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τεύχους του «Charlie Hebdo» στο Βέλγιο, έγινε φανερό πως οι τζιχαντιστές επρόκειτο να χτυπήσουν την επομένη το πρωί και τότε ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εναντίον αυτής της ομάδας των τζιχαντιστών στη Βερβιέ.

Ο πυρήνας που διαλύθηκε αποτελούνταν εν μέρει από τζιχαντιστές οι οποίοι είχαν πολεμήσει στη Συρία. Ήταν έτοιμοι να «σκοτώσουν αστυνομικούς μέσα στο δρόμο και μέσα σε αστυνομικά τμήματα» όπως ανακοίνωσε, χθες, η εισαγγελία στο Βέλγιο, η οποία προχώρησε σε 13 συλλήψεις . Σε πέντε από τους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» ενώ τρεις προφυλακίσθηκαν.

Δύο ύποπτοι ως μέλη του ίδιου πυρήνα των τζιχαντιστών, Βέλγοι που ήθελαν να διαφύγουν στην Ιταλία, συνελήφθησαν στη Γαλλία και αναμένεται η έκδοσή τους.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 300 στρατιώτες βρίσκονται από σήμερα τις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα και άλλες βελγικές πόλεις για τη φύλαξη πιθανών στόχων τρομοκρατών.

«Η χώρα θα πρέπει διαθέσει όλες τις δυνάμεις της» δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου ενώ στελέχη του υπουργείου Άμυνας είπαν πως έχουν ήδη κινητοποιηθεί 150 αστυνομικοί για τον ίδιο λόγο και ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το επίπεδο ασφαλείας θα παραμείνει στη βαθμίδα 3, τη δεύτερη υψηλότερη που υπάρχει, τουλάχιστον για μία ακόμη εβδομάδα.

ΕΛ.ΑΣ.: Τον έχουμε στα χέρια μας

Τέσσερα άτομα αραβικής καταγωγής προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ ως ύποπτοι τζιχαντιστές. Η ΕΛΑΣ εξετάζει αν ο ένας από αυτούς είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο.

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην ΕΛΑΣ για τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν σε τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ύστερα από σήμα της βελγικής αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της ομάδας που εξαρθρώθηκε μετά την αιματηρή μάχη στο Βέλγιο, οργάνωνε από την Ελλάδα τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, στο σήμα αναφέρεται οτι ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είχε φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών και συγκεκριμένα τον αδελφό ενός από τους δύο που σκοτώθηκαν στην μάχη με τους αστυνομικούς στο Βέλγιο, μέσω του οποίου έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της ομάδας.

Το σήμα ελήφθη από την ΕΛΑΣ πριν από 48 ώρες και τελικά σήμερα εντοπίστηκε και προσήχθη από το Παγκράτι ένας ύποπτος, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχουν δώσει οι Βέλγοι.

Ήδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό (DNA) από τον προσαχθέντα, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία έχουν σταλεί στις Βρυξέλλες για ταυτοποίηση.

Για τους άλλους τρεις προσαχθέντες δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ωστόσο από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τζιχαντιστές.

Δεν είναι αυτός που αναζητάμε.
Ωστόσο νωρίς το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό από τις Βελγικές αρχές πως τα στοιχεία του άντρα που συνελήφθη στην Αθήνα δεν ταυτοποιήθηκαν από τις Βρυξέλλες και παραμένει το μυστήριο με τις κλήσεις που έγιναν από την Αθήνα.


Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ (Associated Press και Deutsche Welle) ο επικεφαλής της σχετικής υπηρεσίας ταυτοποίησης των Βρυξελλών Eric Van der Sypt δήλωσε ότι κανείς από τους άνδρες που προσήχθησαν στην Αθήνα δεν συνδέεται με την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης που απετράπη την Πέμπτη στο Βέλγιο.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση του Βελγίου» φέρεται να δήλωσε ο Van der Sypt μετά την ενδελεχή έρευνα των στοιχείων που εστάλησαν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες μετά τις προσαγωγές του Σαββάτου.

Παρόλα αυτά παραμένει το μυστήριο με τα πολλά τηλεφωνήματα που καταγράφησαν από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα, στοιχείο που οδήγησε τις ευρωπαϊκες και αμερικανικές αρχές να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Ελλάδα όσον αφορά την υπόθεση αυτή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/1/15 18:08

    Είχε δίκιο η Χρυσή Αυγή. Ένα πάγκο χάλασε ο Μπαρμπαρούσης και χάλασαν το σύμπαν. Άμα σου κάνουν και σένα τα ίδια θα φωνάζεις. Κασιδιάρη σώσε με Ηλία σώσε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς ακόμα και με αυτά που βλέπουμε ο φίλος μας έχει ανθρώπινα δικαιώματα η δολοφονίες λάθος η δολοφονημένη νεκροί δε έχουν ανθρώπινα δικαιώματα .Θανατοση στο ισλαμικό γουρούνι όλοι αυτοί είναι φανατικά πλάσματα που και στους βοθρους να τους πετάς πάλι θα βγουν σαν κατσαρίδες και θα επιστρέψουν. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *