ροή ειδήσεων

Όσκαρ 2015: Οι μεγάλοι νικητές και η φαντασμαγορική βραδιά!



Ολοκληρώθηκε η 87η τελετή απονομής των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου... και ήταν όπως κάθε χρόνο λαμπερή, εντυπωσιακή, με χιούμορ και με τους μεγαλύτερους αστέρες του πλανήτη παρόντες! Για ακόμη μία χρονιά το Dolby Theatre(πρώην Kodak Theatre) στο Χόλιγουντ φιλοξένησε τη μεγάλη- βροχερή βραδιά, ενώ φέτος για πρώτη φορά στη θέση του παρουσιαστή συναντήσαμε τον μοναδικό ηθοποιό Neil Patrick Harris. Το govastileto.gr παρακολούθησε τη φαντασμαγορική τελετή και σας ενημέρωνε συνεχώς για τους νικητές και όχι μόνο!

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η ταινία «Birdman», ενώ για τις ερμηνείες τους ξεχώρισαν η Julianne Moore και ο Eddie Redmayne. Την ίδια στιγμή το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» «τερμάτισε» πρώτο σε πολλές τεχνικές κατηγορίες!

Η έναρξη της βραδιάς ήταν άκρως θεατρική με τον παρουσιαστή να κάνει μια μουσικοχορευτική αναδρομή σε παλαιότερες ταινίες, αλλά και μια παρουσίαση των φετινών ταινιών με τη βοήθεια των ηθοποιών Anna Kendrick και Jack Black.










Οι μεγάλοι νικητές των Όσκαρ είναι:

Καλύτερος Β΄ Ανδρικός Ρόλος: J.K. Simmons - Χωρίς Μέτρο: Ο ηθοποιός ευχαρίστησε τη σύζυγό του και μίλησε με τα πιο γλυκά λόγια για τα παιδιά του, ενώ προέτρεψε όλους μας να πάρουμε τηλέφωνο τους γονείς μας!






Καλύτερα Κοστούμια: The Grand Budapest Hotel - Milena Canonero. Η νικήτρια εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε μόνο τον σκηνοθέτη της ταινίας.




Καλύτερο Μακιγιάζ- Κομμώσεις: The Grand Budapest Hotel.

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: Ida (Πολωνία). O σκηνοθέτης της ταινίας ευχαρίστησε την Ακαδημία, τους συνεργάτες του, τους Πολωνούς του φίλους, ενώ αφιέρωσε το βραβείο στην πρώην γυναίκα του, τους γονείς του, που δεν ζουν πια και τα παιδιά του.





Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: The Phone Call- Οι σκηνοθέτες της ταινίας, μετά από μια επεισοδιακή τούμπα και μερικά αστεία επί σκηνής, ευχαρίστησαν την πρωταγωνίστρια της ταινίας και τους εθελοντές σε κέντρα κρίσης- ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ φυσικά και όλους τους δικούς τους ανθρώπους.

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Crisis Hotline: Veterans Press 1- Οι νικήτριες ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που βοηθούν στις γραμμές υποστήριξης των βετεράνων του πολέμου, ενώ δεν ξέχασαν την ακαδημία και τους συντελεστές της ταινίας.

Ηχητικό Μιξάζ: Χωρίς Μέτρο- Οι νικητές ευχαρίστησαν την ακαδημία και τον σκηνοθέτη της ταινίας για όλα όσα τους δίδαξε.

Ηχητικό Μοντάζ: Ελεύθερος Σκοπευτής.

Β' Γυναικείος Ρόλος: Patricia Arquette - Boyhood- Η νικήτρια ευχαρίστησε την ακαδημία, τις συνυποψήφιές της, την οικογένειά της και φυσικά τους συντελεστές της ταινίας. Η ίδια επίσης μίλησε για την οικολογική της δράση, αλλά και για την ισότητα των δύο φύλων, προκαλώντας την ένθερμη υποστήριξη της Meryl Streep.




Καλύτερα Ειδικά Εφέ: Interstellar- Οι νικητές ευχαρίστησαν τον σκηνοθέτη, τους συντελεστές της ταινίας, την ακαδημία και τον καθηγητή που τους έμαθε συγκλονιστικά πράγματα για το διάστημα.

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: Feast.

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Big Hero 6 - Don Hall, Chris Williams and Roy Conli- Οι νικητές μίλησαν για το πόσο τυχεροί είναι που βρέθηκαν σε αυτήν την... παρέα, ενώ ευχαρίστησαν την Disney και τους συντελεστές της ταινίας. Τέλος, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τις αγαπημένες και πολύ συγκινημένες συζύγους τους.

Καλύτερος Σχεδιασμός Παραγωγής: The Grand Budapest Hotel- Οι νικητές ευχαρίστησαν τον σκηνοθέτη της ταινίας και τους ηθοποιούς, καθώς και τις οικογένειές τους.

Καλύτερη Φωτογραφία: Birdman ή (The Unexpected Virtue of Ignorance).

Καλύτερο Μοντάζ: Χωρίς Μέτρο - Tom Cross- Αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της ταινίας, ο νικητής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον σκηνοθέτη της ταινίας, που παρόλο που δεν του πέταξε ποτέ μια καρέκλα στο κεφάλι(σ.σ. όπως ο δάσκαλος τον μαθητή στην ταινία), πάντα τον πίεζε να γίνει καλύτερος.

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους: CitizenFour.

Καλύτερο Αυθεντικό Τραγούδι: «Glory» - Selma- Οι δυο ερμηνευτές ευχαρίστησαν τον Θεό, μίλησαν για όλους όσοι ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο και αναφέρθηκαν μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης στους αγώνες που δόθηκαν πριν από 50 χρόνια και συνεχίζουν να δίνονται μέχρι σήμερα για τα δικαιώματα και τις διακρίσεις απέναντι στους αφροαμερικανούς.




Καλύτερη Μουσική: The Grand Budapest Hotel - Alexandre Desplat- O νικητής χαρακτήρισε ιδιοφυία τον σκηνοθέτη, ενώ μίλησε για την υπέροχη πρώτη γνωριμία με τη γυναίκα του, την ώρα που έπαιζε βιολί.

Καλύτερο Αυθεντικό Σενάριο: Birdman ή (The Unexpected Virtue of Ignorance)- Οι νικητές μίλησαν για την τρελή ιδέα της συγγραφής του συγκεκριμένου σεναρίου, ευχαρίστησαν τους ηθοποιούς, τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας, αλλά και τα αγαπημένα μέλη των οικογενειών τους.

Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο: Το Παιχνίδι της Μίμησης - Graham Moore- Ο σεναριογράφος ευχαρίστησε τους συντελεστές της ταινίας και εξομολογήθηκε πως στα 16 του χρόνια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, γιατί θεωρούσε πως ήταν διαφορετικός από τους άλλους, ενώ προέτρεψε όσους αισθάνονται διαφορετικοί να μην αλλάξουν!

Καλύτερη Σκηνοθεσία: Alejandro Inarritu- Birdman- Ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε τον πρωταγωνιστή της ταινίας και μίλησε για τον εγωισμό, αλλά και την πραγματική δουλειά και τέχνη που κρίνεται μόνο από τον χρόνο. Τέλος, αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους Μεξικανούς.

Καλύτερος Α΄ Ανδρικός Ρόλος: Eddie Redmayne -The Theory of Everything- Ο Βρετανός ηθοποιός μίλησε εμφανώς συγκινημένος και αφιέρωσε το βραβείο σε όλους όσοι πάσχουν από ALS αλλά και τον Stephen Hawking. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη, την υπόλοιπη ομάδα, την οικογένεια, αλλά και τη σύζυγό του.



Καλύτερος Α΄ Γυναικείος Ρόλος: Julianne Moore - Still Alice- H 55χρονη ηθοποιός ευχαρίστησε κλαίγοντας το κοινό και μίλησε για ένα άρθρο που διάβασε και μιλούσε για το ότι οι ηθοποιοί που κερδίζουν όσκαρ ζουν πέντε χρόνια περισσότερο. Η ίδια δήλωσε συγκλονισμένη που μπόρεσε να ρίξει φως σε μια ασθένεια όπως το Αλτσχάιμερ, μίλησε για τον σκηνοθέτη της ταινίας που πάσχει από ALS και ευχαρίστησε τον σύζυγο και τα παιδιά της, που της χάρισαν ένα σπιτικό!

Καλύτερη Ταινία: Birdman- Όλοι οι συντελεστές της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή και ευχαρίστησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η ταινία. Τέλος, για ακόμη μία φορά ο σκηνοθέτης έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους συμπατριώτες του- Μεξικανούς.



Οι καλύτερες στιγμές:



Η στιγμή που ο παρουσιαστής βγήκε με τα εσώρουχα στη σκηνή


Οι Maroon 5 επί σκηνής



Η Meryl Streep επευφημεί την Patricia Arquette



Η Meryl Streep μιλάει για τους καλλιτέχνες που «έφυγαν» τον χρόνο που μας πέρασε



H performance της Rita Ora


Οι συντελεστές της ταινίας LEGO έδωσαν χρώμα στην τελετή


Η εμφάνιση της Lady Gaga για το αφιέρωμα στη Μελωδία της Ευτυχίας



Ο John Legend ερμηνεύει το «Glory»


govastileto


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *