ροή ειδήσεων

Θανάσης Μπαράκας: «Η μετάβασή από τον στίβο στην ποδηλασία με έχει ανανεώσει»



«Όταν έχεις κάνει 16 χρόνια ένα άθλημα και έχεις κατακτήσει τα πάντα, νιώθεις... ότι κάποια πράγματα πλέον σε κουράζουν. Η μετάβασή μου από τον στίβο στην ποδηλασία με κάνει να νοιώθω ότι είμαι ξανά 25 ετών. Με έχει ανανεώσει». Ο δις Παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, Θανάσης Μπαράκας, με πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό, μετέχουν στο ευρωπαϊκό κύπελλο ποδηλασίας πίστας κατηγορίας C1 που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Νιούπορτ της Ουαλίας με στόχο να αποκτήσουν τη... διεθνή χημεία που θα τους επιτρέψει σε βάθος χρόνου να διεκδικήσουν και το «εισιτήριο» για τους Αγώνες του «Ρίο 2016».

«Με προσωπικά μας έξοδα παίρνουμε μέρος στη διοργάνωση του Νιούπορτ, προκειμένου να αποκτήσουμε την αγωνιστική ομοιογένεια που χρειάζεται ώστε στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσουμε μια θέση για τους Παραολυμπιακούς της Βραζιλίας. Πιλότος μου είναι ο έμπειρος πρωταθλητής της ποδηλασίας, Κωνσταντίνος Τρουλινός και προπονητής μας, ο Σπύρος Τάντης. Είναι η πρώτη μας διεθνής παρουσία. Επιδίωξή μας είναι να μετέχουμε σε έναν ακόμη αγώνα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Έχουμε επικεντρωθεί στα 1.000μ., αγώνισμα που νομίζω ότι ταιριάζει και στους δύο», είπε ο Ροδίτης Παραολυμπιονίκης, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την ποδηλασία πίστας και το 2001 όταν και είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας (200μ. 1.000μ.) στο ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου.

Όσο για τη μετάβαση από τον στίβο στην ποδηλασία πίστας εξομολογήθηκε ότι «η κατάσταση αυτή τη χρονική περίοδο ήταν πιο ώριμη ποτέ για να αλλάξω άθλημα. Έχω ανανεωθεί και σε καθημερινή βάση δίνω τον καλύτερό μου ευατό για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις του αθλήματος. Βασική επιδίωξή μου είναι να βρεθώ για ακόμη μία φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι, μαζί με τον Τρουλινό, να τα καταφέρουμε και να είμαστε παρόντες στο κορυφαίο ραντεβού της επόμενης χρονιάς».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *