ροή ειδήσεων

«Τα λάθη της τρόικας έριξαν κυβερνήσεις στην Ελλάδα»



Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν δύσκαμπτες....
από την αρχή του προγράμματος, υποστήριξε ο Αμερικανός τραπεζίτης

Καμπανάκι κινδύνου για επιδείνωση της κρίσης, όσο σπαταλιέται ο χρόνος πριν αρχίσουν οι σοβαρές διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών, έκρουσε ο πρώην επικεφαλής της Citigroup Bill Rhodes.

Μιλώντας στους Fiscal Times, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν δύσκαμπτες από την αρχή του προγράμματος, σημειώνοντας πως η «ατελής τρόικα» δεν βοήθησε.

«Όλες οι εκτιμήσεις που έγιναν από την τρόικα ήταν άστοχες. Οι υποθέσεις ήταν λάθος. Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν λάθος. Και αυτοί συνέβαλαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, και των επόμενων κυβερνήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Έκανε λόγο για η αδυναμία να δοθεί προτεραιότητα στην άμεση και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη ως μέρος των συνομιλιών το 2010. «Δεν υπήρχε επαρκής σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο να είναι ρεαλιστικό, και πήρε πάρα πολύ καιρό να κάνουν αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό θα έπρεπε να έχει αρχίσει σχεδόν αμέσως» σημείωσε.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός έχει «βαρεθεί» από τα λάθη που έχουν συσσωρευτεί, γεγονός που φέρνει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. «Νομίζω ότι το βασικό ζήτημα είναι Τσίπρας και Βαρουφάκης να καταλήξουν σε ένα σχέδιο που να αισθάνονται ότι μπορούν να πουλήσουν στους ψηφοφόρους τους ως βιώσιμο, και το οποίο οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να δεχθούν» υποστήριξε.

Ο πρώην επικεφαλής της Citigroup επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να είναι «πρακτικοί» για το τι μπορούν να περιμένουν, καθώς επιμένοντας στην τήρηση μιας προϋπάρχουσας συμφωνίας δεν μπορούν να δώσουν προτεραιότητα σε μια πρακτική λύση. «Εάν οι Ευρωπαίοι επιμένουν πάρα πολύ στο τύπο και όχι στην ουσία θα πρόκειται για λάθος», είπε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *