ροή ειδήσεων

Φυλάξτε τις αποδείξεις μέχρι... νεωτέρας



Οδηγίες προς φορολογουμένους να συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις,... έδωσε αναπληρωτής υπουργός υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, αναφέροντας σε συνέντευξή της την Κυριακή πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τις ζητούν ακόμη και αν με το ισχύον καθεστώς θεωρούνται «άχρηστες».

Θεωρητικά, από εφέτος δεν υπάρχει υποχρέωση συλλογής αποδείξεων με στόχο της κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου 9.500 ευρών των μισθωτών και συνταξιούχων, που ισχύει για τις δηλώσεις του 2016 (εισοδήματα του 2015).

Η προηγούμενη κυβερνημένη είχε «παγώσει» το μέτρο, καθώς προωθούσε σχέδιο επιβράβευσης της συλλογής αποδείξεων, χωρίς αυτό να συνδέεται με τις φορολογικές δηλώσεις. Επι της ουσίας όμως στο θέμα αυτό το τοπίο είναι θολό!

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Βαλαβάνη προανήγγειλε ειδική ρύθμιση ώστε να μην κατάσχονται μισθοί και συντάξεις, αλλά και για να αποφεύγεται η δέσμευση λογαριασμών μικρών επιχειρήσεων που έχουν ήδη ρυθμίσει τα χρέη τους ή θέλουν να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.

Με τις νέες αντικειμενικές ο ΦΜΑΠ

Παράλληλα τόνισε πως ο νέος φόρος για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία αναμένεται να είναι έτοιμος την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου, ενώ επιβεβαίωσε ότι το αφορολόγητο όριο θα βασιστεί στις νέες αντικειμενικές αξίες. Σημείωσε πως σε αυτό το σημείο δεν θέλει να προσδιορίσει το ύψος του αφορολόγητου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *