ροή ειδήσεων

Οι ξενοδόχοι ζητούν έντονη προβολή της Ελλάδος στο εξωτερικό



Η κα Έλενα Κουντουρά ανέφερε στα μέλη της ΠΟΔΙΞ ότι θα ξεκινήσει επισκέψεις...
σε όλους τους προορισμούς και θα επισκεφθεί τη Ρόδο στα τέλη Μαρτίου, οπότε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου πρόκειται να διοργανώσει ημερίδα ποιότητος με συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ) με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Παρόντες ήταν ο κ. Πελεκανάκης, πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ και πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, ο κ. Ματσίγκος, αντιπρόεδρος της ΠΟΔΙΞ και πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, ο κ. Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσου και ο κ. Δερβιτζάκης, βουλευτής Κρήτης.

Σε εποικοδομητικό κλίμα, έγινε πλήρης ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού και κατατέθηκε υπόμνημα με διάφορες προτάσεις και ιδέες. Αντίστοιχα, συζητήθηκε η στενή συνεργασία που πρέπει να υπάρξει, ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Επίσης ζητήθηκε να δοθεί άμεσα λύση στους εταίρους μας και αντίστοιχα να ξεκινήσει έντονη προβολή της Ελλάδος στο εξωτερικό, ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να ανακτηθούν τις κρατήσεις που χάθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Η υπουργός, έδειξε, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες φορείς, ότι έχει όρεξη για πολλή δουλειά και δήλωσε αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά με τους εταίρους όπως και ο τουρισμός στη χώρα μας και ζήτησε στενή και ουσιαστική συνεργασία και με τους δύο Συλλόγους και αρκετές διευκρινίσεις στα ζητήματα που τέθηκαν, ώστε να υπάρξει σύντομα συνάντηση εκ νέου.

Η κα Κουντουρά διαβεβαίωσε ότι μόλις τελειώσουν οι μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα παρευρεθεί, θα ξεκινήσει επισκέψεις σε όλους τους προορισμούς και φυσικά και στη Ρόδο, εφόσον προσκλήθηκε δε πάλι να είναι στο νησί στα τέλη Μαρτίου, οπότε ο Σύλλογος πρόκειται να διοργανώσει ημερίδα ποιότητος με συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι:
  • Αναβάθμιση των τουριστικών σχολών – ζητήθηκε άμεση ενημέρωση και συνεργασία
  • Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου – κατατέθηκαν προτάσεις από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου
  • Ανάπτυξη και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
  • Αναβάθμιση του συμβουλευτικού και στρατηγικού ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού με την συμμετοχή και της ΠΟΔΙΞ με πολυετή ορίζοντα
  • Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων
  • Αναβάθμιση περιπτέρων στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και αντίστοιχα περισσότερες εκδηλώσεις και συμμετοχές
  • Σχολικές εκδρομές
  • Βελτίωση τουριστικών υποδομών
  • Ενίσχυση επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας
  • Πνευματικά δικαιώματα
  • ΕΟΤ: αναβάθμιση, αναδιοργάνωση και τήρηση στατιστικών στοιχείων
  • Διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ
  • Πρόσκληση επίσκεψης σε Ρόδο-Κρήτη.
traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *