ροή ειδήσεων

Ευάλωτα στους χάκερς τα σύγχρονα ΙΧ



Τα περισσότερα νέα μοντέλα προσφέρουν, στον βασικό ή προαιρετικό τους εξοπλισμό, συστήματα πολυμέσων με ασύρματη σύνδεση...


Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι κατασκευαστές δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι ν’ αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από hackers.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής των ΗΠΑ Ed Markey, οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνωρίζουν ελάχιστα, έως καθόλου, τον τρόπο λειτουργίας αυτών των συστημάτων και δεν έχουν καν σκεφτεί το ενδεχόμενο να τα προστατέψουν από πιθανή επίθεση.

«Οι οδηγοί βασίζονται πλέον σε αυτές τις νέες τεχνολογίες, αλλά δυστυχώς οι κατασκευαστές δεν έχουν κάνει τίποτα για να τους προστατέψουν από κυβερνοεπιθέσεις ή παραβιάσεις των προσωπικών τους δεδομένων», είπε ο Markey.

Μόνο δύο από τους 16 κατασκευαστές που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν πώς θα αντιδρούσαν σε μια παραβίαση των ηλεκτρονικών συστημάτων ενός μοντέλου τους. Έξι από αυτούς απέφυγαν εντελώς ν’ απαντήσουν στην ερώτηση για το χρόνο αντίδρασής τους, κι άλλοι έξι απάντησαν με αοριστολογίες ή προτείνοντας λανθασμένες ενέργειες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ερευνητές κατάφεραν να παραβιάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα μοντέλων του BMW Group (BMW, MINI και Rolls-Royce), ενώ αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή 60 Minutes θα προβληθεί ένα video που θα δείχνει ένα Chevrolet Impala να ελέγχεται εξ αποστάσεως από άτομα που έχουν παραβιάσει το σύστημα τηλεματικής OnStar.

Το δεύτερο πρόβλημα που κατέδειξε η έρευνα είναι πως οι τεχνολογίες αυτές, όπως τα συστήματα πλοήγησης και η ασύρματη σύνδεση με smartphones, δίνουν στις εταιρείες πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών οι οποίοι δεν έχουν ιδέα γι’ αυτή την παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους και το πώς χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τα στοιχεία που συλλέγουν...

Πηγή: Autoblog

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *