ροή ειδήσεων

Ο Τσίπρας "γείωσε" την Μέρκελ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία και η Γερμανία κάνει πίσω!


Το Bloomberg με τηλεγράφημά του από τις Βρυξέλλες αναφέρει ότι την τελευταία ώρα στη συνεδρίαση του Euroworking Group ...σημειώθηκε αισθητή υποχώρηση από τη γερμανική αντιπροσωπεία, η οποία δέχεται ότι δεν χρειάζεται να στείλει νέο, τροποποιημένο έγγραφο η Ελλάδα.

Αισθητή υποχώρηση από τη γερμανική αντιπροσωπεία σημειώνεται την τελευταία ώρα στη συνεδρίαση του Euroworking Group στις Βρυξέλλες, καθώς σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg, η Γερμανία δέχεται πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να στείλει νέο, τροποποιημένο έγγραφο η Ελλάδα.
Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την Ελλάδα, βάσει των προτάσεων που η ελληνική πλευρά απέστειλε σήμερα στους εταίρους της. Μάλιστα, μεταδίδει πως κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανάγκη η Ελλάδα να καταθέσει μία νέα πρόταση και ως εκ τούτου αυτή που έχει ήδη κατατεθεί μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.
Η στροφή της Γερμανίας φαίνεται πως έγινε έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
Τη συνομιλία επιβεβαίωσε και επίσημα με ένα λιτό tweet ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος στην ανάρτησή του έκανε λόγο επικοινωνία σε θετικό κλίμα, τονίζοντας πως έγινε στην «κατεύθυνση μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης για Ελλάδα και Ευρωζώνη».
Το τηλεφώνημα διήρκεσε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι, νωρίτερα, χαρακτήρισαν εποικοδομητική τη συνομιλία με στόχο να υπάρξει μια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.
Τη συνομιλία επιβεβαίωσε και επίσημα με ένα λιτό tweet ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος στην ανάρτησή του έκανε λόγο επικοινωνία σε θετικό κλίμα, τονίζοντας πως έγινε στην «κατεύθυνση μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης για Ελλάδα και Ευρωζώνη».


Επίσης, σύμφωνα με πηγές από την ιταλική κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είχε το απόγευμα της Πέμπτης συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πηγή: protothema.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *