ροή ειδήσεων

Τα κίνητρα της κυβέρνησης για όσους δηλώσουν το "μαύρο" χρήμα



Στόχος να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία...

Απαλλαγή από τις ποινικές διώξεις και φυλακίσεις, καθώς και από τα μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, για όσους δηλώσουν το "μαύρο χρήμα" και καταβάλουν τους αναλογούντες φόρους, σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο να εισρεύσει "ζεστό χρήμα" στα δημόσια ταμεία.

Την ίδια ώρα εξαπολύει μπαράζ ελέγχων για να αποκαλύψει τα κρυφά εισοδήματα των Ελλήνων στο εξωτερικό με όπλο τα στοιχεία από τα εμβάσματα και το υλικό από τις λίστες φοροδιαφυγής, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Όπως αναφέρει το το "Έθνος" του Σαββάτου, τόσο ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας δηλώνουν αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να εντοπίσουν και να φορολογήσουν μεγάλος μέρος του "μαύρου" χρήματος που βρίσκεται κρυμμένο εντός και εκτός της χώρας.

Ο κ. Μάρδας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι θα κληθούν όλοι όσοι έχουν "μαύρο" χρήμα στην Ελλάδα το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε θυρίδες ή σεντούκια, να το εμφανίσουν στην εφορία πληρώνοντας τους φόρους που τούς αναλογούν.

Με τον τρόπο αυτό όπως είπε οι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν από το άγχος των ελέγχων, τα πρόστιμα και τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για το ξέπλυμα του "μαύρου" χρήματος.

Μάλιστα στους φορολογούμενους αυτούς εξετάζεται να έχουν έκπτωση 50% στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, σε περίπτωση που εξοφλήσουν εφάπαξ τα ποσά του φόρου που θα τους επιβληθούν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *