ροή ειδήσεων

Μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους τάζει η Βαλαβάνη



Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις,... κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε η αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Real FM 97,8...

Σύμφωνα με την υπουργό, η ρύθμιση που δεν έχει λάβει την οριστική της μορφή, θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια ή για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ή το φόρο εισοδήματος, και θα οδηγεί τους συνεπείς στην επόμενη φορολογική χρήση, να καταβάλλουν λιγότερο φόρο έναντι των υποχρεώσεών τους.

Η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι η κατάθεση της ρύθμισης δεν αποτελεί μονομερής ενέργεια καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα του ιδιωτικού χρέους, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 76 δισ.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι στόχος είναι με τη νέα ρύθμιση να εισπραχθούν περίπου 9 δισ. από αυτό το ποσό, ενώ επεσήμανε ότι τα 47 δισ από τα 76 δημιουργήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μόνο το 2014 αυξήθηκε κατά 60% ο αριθμός των φορολογουμένων που σταμάτησαν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το 2013 ενώ 3,5 εκατομμύρια Έλληνες (3.174 φυσικά πρόσωπα και 357.000 επιχειρήσεις) χρωστούν έως 3.000 ευρώ.

Η κα Βαλαβάνη υποστήριξε ότι στόχος είναι η ανακούφιση του ενός τρίτου του πληθυσμού και η ενίσχυση βεβαίως των κρατικών εσόδων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/2/15 22:36

    Ρε πρωτάρηδες ανίκανοι, έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, δεν ξέρετε τι σας γίνεται αυτοαναιρείσται κάθε μέρα, καραγκιόζηδες του κερατά. Τι στο διάολο σας συμβουλεύουν οι συμβουλάτορές σας εκεί κάτω? Μια χαρίζετε το 50% των οφειλών στους επαγγελματίες και συστηματικούς φοροφυγάδες, μια τάζετε μπόνους στα κοροϊδα τους συνεπείς φορολογούμενους για να καλύψετε τις απύθμενες γκάφες σας.... και στο τέλος κανείς δεν θα πληρώσει τίποτα γιατί τους λέγατε προεκλογικά ότι θα τα καταργήσετε όλα. ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ!!!
    Και πως θα κάνετε τους ελέγχους αυτούς για να επιβραβεύσετε τα κορόϊδα? Αφού δεν έχετε καν ελεγκτικούς μηχανισμούς και υπαλλήλους.... πάλι θα μας φλομόσετε στις κολοτούμπες. Δηλαδή πάλι λιγότερα λεφτά θα εισπράξετε και επομένως θα πάμε για φούντο πιό γρήγορα.... για σας το 1-1=1???????
    Ορφανίδης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *