ροή ειδήσεων

Ελληνίδα Ολυμπιονίκης: Οι Τούρκοι μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα



Πρόσφατα κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, «φέρνοντας» ακόμα μία διάκριση στην χώρα μας...
Η Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία, Βασιλική Βουγιούκα μετράει στο ενεργητικό της πολλά μετάλλια και κύπελλα. Με αφορμή την διάκριση αυτή, η Βασιλική Βουγιούκα, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ!, όπου μίλησε για το δύσκολο άθλημα που υπηρετεί και την επιλογή της να το ακολουθήσει και για τις προτάσεις που την έφεραν σε δύσκολη θέση.



Συγκεκριμένα, η όμορφη αθλήτρια, αναφέρθηκε στην πρόταση που δέχτηκε από την Τουρκία, ν΄απαρνηθεί την Ελλάδα και ν'αλλάξει ιθαγένεια: «Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Μου πρότειναν οι Τούρκοι να αλλάξω υπηκοότητα και ν΄αγωνιστώ για την χώρα τους, αλλά αρνήθηκα», είπε.
Σύμφωνα με την ίδια, αυτό είναι δυνατόν να γίνει εφόσον κάνεις «λευκό» γάμο ή εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εθνικές συνομοσπονδίες. Η αθλήτρια όμως δεν θέλησε να μπει σε καμία από τις πιο πάνω διαδικασίες.
Συνεχίζοντας αποκάλυψε πως αυτό την έκανε να νιώσει περίεργα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου είχαμε πολλές ελληνοποιήσεις ξένων αθλητών.
Τέλος, η Βασιλική Βουγιούκα εξήγησε ότι δεν διατηρεί κανένα ιδιαίτερο δεσμό με την Τουρκία, λέγοντας: «Απλά με εκτιμούσαν πολύ ως αθλήτρια και με είχαν παρακολουθήσει σε αρκετούς αγώνες».
Η Βασιλική Βουγιούκα πήρε το χάλκινο μετάλλιο από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας κάτω των 20 ετών το 2004. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών στη Βουδαπέστη, το 2010. Ανακηρύχθηκε ολυμπιονίκης ανεβαίνοντας στην 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Επέστρεψε με αργυρό μετάλλιο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 στο Ζαγκρεμπ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *