ροή ειδήσεων

Την Τρίτη η ανακοίνωση Τσίπρα για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Την Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή...

Συνεχίζεται το θρίλερ για την κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αν και το βράδυ της Κυριακής αναμενόταν πρωθυπουργικό διάγγελμα για την ανακοίνωση του υποψηφίου, τελικά η αναγγελία πήρε αναβολή και ο νεώτερος σχεδιασμός αναφέρει ότι το πρόσωπο θα ανακοινωθεί και θα συζητηθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει την Τρίτη και η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Την Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αιτία της εμπλοκής είναι οι εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, πρόσωπο στο οποίο φαίνεται να έχουν συμφωνήσει οι δύο κυβερνητικοί εταίροι σε επίπεδο ηγεσίας.

Τις πληροφορίες για εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε το χρονικό πλαίσιο των επόμενων ενεργειών σχετικά με την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Γεγονός είναι πάντως ότι ενώ αναμενόταν το διάγγελμα του πρωθυπουργού -κατά πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν τηλεοπτικό συνεργείο για τη μαγνητοσκόπηση του διαγγέλματος από τις 20:00- σε εξέλιξη εξακολουθούσαν να βρίσκονταν διαβουλεύσεις για το ζήτημα του υποψηφίου.

Εκείνη την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εσωκομματική «αντιπολίτευση» στον ΣΥΡΙΖΑ, προεξαρχούσης της Αριστερής Πλατφόρμας, της οποίας ηγείται ο Π.Λαφαζάνης, έχει αντιδράσει στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αντιπροτείνοντας άλλα πρόσωπα της κεντροαριστεράς.

Εξ άλλου, λίγη ώρα νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με βασικό αντικείμενο το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, με τον Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, περίπου στις 19:00, ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε εάν έχει «κλείσει» το θέμα της υποψηφιότητας, για να παραπέμψει εκείνος στον Αλέξη Τσίπρα. «Θα τα πει όλα ο πρωθυπουργός» δήλωσε.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος πρότεινε εναλλακτική υποψηφιότητα, σε σχέση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Δεν το διαψεύδω, αλλά ούτε και το επιβεβαιώνω» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που φέρουν τον Π.Καμμένο να πρότεινε στον Αλ.Τσίπρα την Ντόρα Μπακογιάνη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατόπιν αυτών, λίγο μετά τις 21:30, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -ουσιαστικά- ανακοίνωσε ότι το διάγγελμα ματαιώνεται, ενώ από τους ΑΝΕΛ ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στις 16:00 την Τρίτη.

Ο Γ.Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, και συγκεκριμένα ότι θα ανακοινωθεί και θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη.

Όπως είπε, η ψηφοφορία στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι υπήρξαν εμπλοκές, διαφωνίες ή άλλα προβλήματα για το θέμα της υποψηφιότητας, καθώς επίσης αρνήθηκε ότι ήταν τελεσίδικο πως η ανακοίνωση του προσώπου θα γινόταν έως αργά το βράδυ της Κυριακής από τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος τόνισε ότι όλες οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή είχαν ως αντικείμενο την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. Σε αυτό είναι «η σκέψη και το μυαλό μας» είπε.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα για την Προεδρία, παρατήρησε ότι αυτό που συζητήθηκε ήταν το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε πως το μήνυμα από τις πλατείες, ότι η αξιοπρέπεια του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη, ήταν ηχηρό και την Κυριακή και πως με αυτή τη δύναμη και με τη λαϊκή εντολή στο μυαλό και την καρδιά της η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για αμοιβαία επωφελή λύση.

Σημείωσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την Κυριακή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με την πρόοδο των διαβουλεύσεων.

Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *